Setlementti Tampere

Setlementti Tampere ry

Pyhäjärvenkatu 1 A

33200 Tampere

puh. (03) 31418500

​posti(a)setlementtitampere.fi

 

www.setlementtitampere.fi

Facebook

Twitter

 

Setlementti Tampere ry on 1.8.2016 toimintansa käynnistänyt yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. Se on saanut alkunsa kahden tamperelaisen setlementin, OmaPolku ry:n ja Setlementtiyhdistys Naapuri ry:n, yhdistäessä voimansa. Yhdistyksen työmuodot ulottuvat laajasti yhteiskunnan eri osa-alueille.

 

Setlementti Tampere ry:n tarkoituksena on edistää ja tukea ihmisten hyvinvointia, yhdenvertaisuutta sekä osallisuutta yhteiskunnassa. Sen palveluksessa on (v. 2018) noin 70 työntekijää osa- tai kokopäiväisissä työsuhteissa. Heidän lisäkseen toiminnassa on mukana n. 150 vapaaehtoista sekä työkokeilijoita, harjoittelijoita jne. opiskelijoita. Yhdistys toimii kuudessa eri toimipisteessä Tampereella ja vastaa Hämeenlinnassa sijaitsevasta RIKU:n Kanta-Hämeen palvelupisteestä.

 

Yhdistys oli v. 2017 Pirkanmaan suurin paikallinen STEA-avustusten saaja. Toimintaa rahoittavat myös mm. Oikeusministeriö ja Tampereen kaupunki.

 

 

Toimintamuodot

 

Setlementti Tampere ry:n työmuotoja ovat Kansainvälinen naisten tapaamispaikka Naistari, NEO-OmaPolku (kulttuuri- ja taidepainotteinen erityistä tukea tarvitsevien nuorten elämänhallintaa ja osallisuutta tukeva toiminta), Miesten kansalaistalo Mattila, Omavoima (neurokirjon aikuiset kohderyhmänä), Väkivalta- ja kriisityön yksikkö (DIDAR, Perheväkivaltaklinikka ja Välitä! seksuaaliväkivaltatyö), Tampereen Tyttöjen Talo, Wihreä Puu (kohtaamispaiikka), Voimavirta, Nollalinja, Tesoman hyvinvointikeskuksen yhteisökahvila  ja Kiusatut – maakunnallinen kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontapiste. Lisäksi yhdistys toimii Rikosuhripäivystyksen Sisä-Suomen aluetoimiston ja Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen palvelupisteiden koordinaatiojärjestönä. Erilaisten hankkeiden (2018: LAPE:n osahanke ja Hae Apua!-tiedotuskampanja) ja yhteistyöhankkeiden lisäksi yhdistys järjestää Tassukaverit- ja Kirje tuntemattomalle -vapaaehtoistoimintaa.

 

 

Lisätietoja

 

Mervi Janhunen-Ruusuvuori, toiminnanjohtaja, puh. 050 4390535

 

Anne Myllylä, toimialajohtaja, puh. 040 7007667

 

Vuokko Valli, talouspäällikkö, puh. 040 824 7042