Vuolle Setlementti, Oulu

Vuolle Setlementti ry

Nahkatehtaankatu 2

90130 Oulu

vuolle(at)vuolleoulu.fi

opisto(at)vuolleoulu.fi

myyntipalvelu(at)pikkusyote.fi

 

www.vuolleoulu.fi

 

Vuolle Setlementti Facebookissa

 

Vuolle Setlementti Vimeossa
 

Vuolle Setlementti ry on vuonna 1944 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tehtävänä on lapsi-, nuoriso-, aikuiskasvatus-, seniori- ja maahanmuuttajatyö. Vakinaisia työntekijöitä yhdistyksellä on noin 100 ja osa-aikaisia noin 300. Vuolle Setlementti tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuden elinikäiseen oppimiseen, ihmisyyteen kasvamiseen ja elämänhallintaan.

 

Jokaisella tulee olla mahdollisuus itsensä luovaan täysipainoiseen toteuttamiseen sekä tasapainoiseen ja rikkaaseen elämään. Vuolle Setlementti järjestää vuosikymmenien kokemuksella koulutusta ja viriketoimintaa myös tilauksesta oululaisille teollisuus- ja liikelaitoksille sekä yhteisöille.

 

Toimintamuodot

 
Yhdistys ylläpitää Vuolle-opistoa jossa on tarjolla kansalais- sekä kansanopistokursseja. Vuolle-opiston NUTUKKA – nuoret maahanmuuttajat kansanopistossa -ryhmässä tuetaan yksin maahan tulleita alaikäisiä maahanmuuttajia kotoutumisprosessin alkuvaiheessa. Vuolle Setlementti vastaa myös Pohjois-Suomen sovittelutoimistosta, jonka toimistot sijaitsevat Oulussa, Kajaanissa, Pudasjärvellä ja Ylivieskassa. Lisäksi yhdistys koordinoi Rikosuhripäivystyksen (RIKU) Pohjois-Suomen aluetoimistoa.
 
Raha-automaattiyhdistyksen rahoituksella Vuolle Setlementti ylläpitää Oulun Tyttöjen Taloa, Oulun Poikien Taloa, monikulttuurista Ystävyystalo-toimintaa ja hallinnoi VARES-verkostoa. Lisäksi Vuolle Setlementti toteuttaa Oulun kaupungin rahoittamaa AVEK-ystävätoimintaa.
 
Vuolle Setlementti omistaa Pudasjärven Pikku-Syötteellä Nuorisokeskus Syötteen ja matkailijoita palvelevan vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteen.
 
Vuolle Setlementti tekee laaja-alaista lapsi-, nuoriso- ja perhetyötä sosiaalisen nuoriso- ja perhetyön sekä leiri- ja kerhotoiminnan kautta. Myös seniorityöllä on tärkeä asema yhdistyksen toimintakokonaisuudessa. Yhteisötyö, kerhotoiminta, vapaaehtoistyö ja opintotoiminta ovat tärkeimpiä senioritoiminnan muotoja.