Upea Minä (1998-2000)

Tyttötyöprojekti

 

Projekti käynnisti monimuotoista, pysyvää ja säännöllistä toimintaa erilaisten tyttöryhmien avulla eri puolille Suomea. Upea minä -projektin innostamana perustettiin ensimmäinen Tyttöjen Talo Helsinkiin.


Upea minä nosti esiin ja työsti seuraavanlaisia näkökulmia:

 

  • Itsensä löytäminen ei aina ole helppoa, mutta se voi olla hauskaa ja haasteellista. Useimmat tytöt ja nuoret naiset tarvitsevat siihen muita, jotta niin moninaiset rakennusaineet löytyisivät, joita postmodernissa yhteiskunnassa selviytyminen vaatii.

 

  • Perinteiset ja modernit naisen mallit tarjoavat nuorille naisille varsin ristiriitaisen kasvualustan. Miten löytää itsensä niiden moninaisten vaateiden ja viestien ryteiköstä? Naiseksi kasvamisen prosessissa ja turvaverkkojen luomisessa me voimme myös auttaa.

 

  • Naiseksi voi kasvaa monella tavalla; on monenlaisia tyttöjä ja naisia ja moninaisia naisia. Tytöt pärjäävät tänä päivänä loistavasti, toisaalta myös tyttöjen ongelmat ovat näkyvämpiä, esim. syömishäiriöt ja päihteiden väärinkäyttö ovat lisääntyneet jatkuvasti. Tytöt ja tyttöjen ongelmat ovat perinteisesti saaneet vähän huomiota.