Miesten kansalaistalo Mattila, Tampere

Miesten kansalaistalo Mattila on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama miestyön kehittämishanke. Hankkeen päätavoite on luoda ja vakiinnuttaa miessukupuolen erityisyydestä nousevien tarpeiden pohjalta Tampereelle miesten kansalaistalo, joka edistää miesten välistä osallisuutta, yhteistoimintaa ja dialogia.

 

Mattilan toiminnan ja kehittämisen vahvana pohjavireenä on kansalaislähtöisyys. Mattila on kaikille miehille avoin kansalaistalo, jossa keskiössä ovat yhdessätekeminen, toisilta oppiminen, osallisuus ja uusyhteisöllisyys. Toiminnan luonteessa painottuu ennaltaehkäisevyys ja matala kynnys. Miehet ideoivat, suunnittelevat ja arvioivat toimintaa. Painopiste ei ole kriisiluonteisessa  työssä, mutta tarvittaessa palveluohjausta, vertaistukea ja verkostoyhteistyötä hyväksi käyttäen mies ohjataan kohdennetun avun piiriin. Toiminnassa sitoudutaan vahvasti setlementtityön arvoihin.

 

Fyysisesti Mattila sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa, Laukontorin laidalla, osoitteessa Laukontori 14 B.

 

Mattilan arki

 

Mattilan toiminnassa näkyvät kaksi kokonaisuutta: avoin toiminta sekä erilaiset toiminnalliset ryhmät.

 

Avoin toiminta

 

Avoimessa toiminnassa Mattilan ovet ovat auki ja Mattilan mahdollisuudet käytössä. Voit lukea päivän lehdet, surffailla netissä, kahvitella ja keskustella muiden miesten kanssa. Tarjolla on myös erilaisia pelejä iästä ja mielenkiinnosta riippuen. Voit myös vain olla, jos siltä tuntuu.

 

Toiminnalliset ryhmät

 

Avoimen toiminnan lisäksi Mattilan toimintaan kuuluvat erilaiset toiminnalliset ryhmät. Tarjolla on kielenoppimista, kulttuuritietoutta, puukon tekoa, kitaransoiton opettelua, ATK-pajaa, kuntosaliharjoittelua, penkkiurheilua, kulinaariklubia, talkoita yms. Suosittuja ovat olleet myös teemailta-keskustelut; aiheina muun muassa raha, työ, seksi, uskonnot jne.

 

Kaiken toiminnan tavoite on mahdollistaa miehille matalakynnyksinen joukkoon liittyminen ja osalliseksi pääseminen. Yhdessä kaikkien osallistuvien miesten kanssa rakennamme Mattilasta yhteisöllistä ja helposti saavutettavaa tilaa, jossa yhdessä tekeminen, kohtaaminen ja dialogi toteutuvat. Tuossa dialogissa ja kohtaamisessa toteutuvat niin kulttuurien välinen vuoropuhelu kuin miehenä olemiseen liittyvät kysymykset.

 

www.mattilanmiehet.fi