Lasten parlamentti

Suomen Lasten Parlamentin Säätiön tiedote 28.4.2014

Säätiö on asetettu konkurssiin

 

Helsingin käräjäoikeus asetti Suomen Lasten Parlamentin säätiön konkurssiin 4.4.2014. Konkurssipesän hoitaja on asianajaja Jorma Tuomaala.


Konkurssi aiheutui päärahoittajan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen katkeamisesta vuonna 2012. Syy rahoituksen katkeamiseen oli opetus- ja kulttuuriministeriön tekemä säätiön tarkastus, jonka lopputulos ei ole vielä selvillä. Tarkastus aloitettiin, koska säätiön hallinnoima internet -hanke ei valmistunut tavoiteaikataulussa. Säätiön hallitus on tehnyt kaikkensa viimeisen kahden vuoden ajan, jotta rahoitus olisi jatkunut.


Säätiöön liittyvissä asioissa voitte ottaa yhteyttä konkurssipesän hoitajaan Jorma Tuomaalaan, www.aatt.fi.

 

Lasten Parlamentti -toiminta


Allekirjoittanut pahoittelee viimeisen kahden vuoden aikana lapsille aiheutunutta harmia ja mielipahaa. Uskon, että Lasten Parlamentti -toimintaa tullaan jatkamaan valtakunnallisella tasolla, mutta tämän tarkempaa tietoa tahosta tai aikataulusta ei ole. Säätiön entinen hallitus ja säätiön irtisanotut työntekijät ovat sitoutuneet edesauttamaan Lasten Parlamentti -toiminnan uutta tulemista. Lasten Parlamentti tavaramerkkiin liittyvät kysymykset tulee osoittaa Lasten Parlamentti yhdistyksen edustajille.

 

Otto Pasma
Säätiön hallituksen puheenjohtaja 17.6.2013-4.4.2014


 

Suomen Lasten Parlamentin Säätiön tiedote
27.6.2013

Suomen Lasten Parlamentin toiminta on keskeytetty toistaiseksi. Tiedotamme elokuussa 2013 syksyn toiminnoista.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on keskeyttänyt toiminnan rahoituksen. Heillä on parhaillaan käynnissä toiminnantarkastus Suomen Lasten Parlamentin säätiössä. Tarkastuksen pitkittyminen on aiheuttanut pitkän katkoksen rahoituksessa, minkä vuoksi henkilökunta on lomautettu ja toiminnot on minimoitu.

 

Suomen Lasten Parlamentin toimintaan vaikuttaa Hexagon Oy:n konkurssi toukokuussa 2013. Hexagon Oy on Suomen Lasten Parlamentin verkkopalvelun tekninen toimittaja. Konkurssin vaikutuksia Lasten Parlamentin toimintaan selvitetään edelleen.

 

Säätiön hallitus toivoo, että OKM:n elokuussa 2012 aloittama tarkastus valmistuu kesän 2013 aikana ja Lasten Parlamentti voi jatkaa toimintaansa normaalisti syksyllä.

 

Lisätietoa:

 

Otto Pasma, Suomen Lasten Parlamentin säätiön hallituksen puheenjohtaja
otto.pasma@setlementti.fi, 0456363630

 

Maria Kaisa Aula, Suomen Lasten Parlamentin säätiön hallituksen varapuheenjohtaja
mariakaisa.aula@stm.fi, 0295163414