Kehitysyhteistyö

Suomen Setlementtiliitolla on kaksi hanketta Tansaniassa. Hankkeiden avulla voidaan vaikuttaa tuhansien lasten elämään tukemalla heitä koulutiellä, vaikuttamalla tulevaisuuden ympäristöön sekä tarjoamalla nuorille mahdollisuus osallistua nuorisokeskuksen toimintaan.

 

Nuorisokeskuksen lisäksi Tansanian maaseudulla jatketaan vuonna 2012 aloitettua Opetuksen ja oppimisympäristöjen kehittäminen Tansanian syrjäisillä seuduilla -hanketta. Setlementtiliitto järjestää vuosittain työleirejä Tansaniassa. Leireillä rakennetaan tai kunnostetaan pieniä kyläkouluja, terveysasemia tai opettajien asuntoja Morogoron alueella Ulugurun vuoristokylissä. Yhteistyökumppanimme tässä työssä on tansanialainen kasvatusalan järjestö Weetu.

 

Suomen Setlementtiliitto saa kehitysyhteistyöhankkeisiinsa Suomen Ulkoasiainministeriön hanketukea.

 

Setlementtiliiton kehitysyhteistyön historiaa

 

Suomen Setlementtiliitto on tehnyt kehitysyhteistyötä vuodesta 1990 lähtien. Vuoden 2006 alussa liitto aloitti Tansanian maaseudulle keskittyvän lasten- ja nuorten koulu- ja terveysolojen kehittämishankkeen. Tähän mennessä Tansaniassa, Morogoron läänissä on peruskorjattu Pekomisegesen sekä Digalaman kylien koulurakennukset. Morogoron kylissä on myös rakennettu opettajien huoneita sekä tuotettu terveyskasvatusmateriaalia peruskouluihin. Vuoden 20006 alussa liitto aloitti Tansanian maaseudulle keskittyvän lasten- ja nuorten koulu- ja terveysolojen kehittämishankkeen.

 

17 vuoden aikana liitto on toteuttanut koulutarviksekeräyksen Sambiaan, kyläkoulujen rakennusohjelman Tansaniassa, terveyskeskusten peruskorjaushankkeita ja tuottanut terveyskasvatusmateriaalia. Vuodesta 1994 lähtien liitto on toteuttanut myös vapaaehtoisten työleirejä Tansanian maaseudulla. Hankkeen yhteistyökumppanina Suomessa on Vesaisten Keskusliitto ja Tansaniassa WEETU (Wings of Education and Environment Trust Unity).

 

Vuonna 2011 Setlementtinuorten liitto yhdistyi Suomen Setlementtiliittoon, jolloin Setlementtinuorten hallinnoimat kehitysyhteistyöhankkeet siirtyivät Suomen Setlementtiliiton alaisiksi.