Setlementtiliiton uutiskirje / Maaliskuu 2012

Setlementtiliiton uutiskirje ja kotisivut uudistuivat

Osana Setlementtiliiton sähköisen viestintäjärjestelmän uudistushanketta liiton viestinnässä otetaan käyttöön selainpohjainen uutiskirje-pohja.

Uutiskirjeessä kerrotaan Setlementtiliiton ja setlementtikentän ajankohtaisista aiheista ja tapahtumista. Uutiskirje tulee ilmestymään kerran kuukaudessa ja kirje lähetetään n. 700 setlementtikentän toimijalle.

Otamme mielellämme vastaan uutisvinkkejä osoitteeseen tiedotus@setlementti.fi.

Setlementtiliiton kotisivut uudistuivat helmikuussa

Liiton uudistuneet kotisivut löytyvät osoitteesta www.setlementti.fi. Samalla alkuvuodesta uudistuivat myös liiton tytäryhtiöiden S-Asunnot Oy:n ja Oskelakoti Oy:n sivut sekä Tyttötyön verkosto -hankkeen sivusto. Uusi paikallisuus -hankkeelle luotiin kokonaan uudet sivut. Käy tutustumassa:

www.s-asunnot.fi, www.oskelakoti.fi, www.tyttötyö.fi, www.uusipaikallisuus.fi

 

Setlementtiliiton Liittokokoustapahtuma 20. – 21.4.2012 Helsingissä

Ilmoittautuminen on käynnissä!

Perjantai 20.4.      

Sukupuolisensitiivisen työn monet mahdollisuudet -Paneelikeskustelu
Verkostokokoontumisia

Lauantai 21.4.      

Viestintäkoulutus
Asiantuntijana VTM Karoliina Malmelin
Liittokokous
 

Voit ilmoittautua liittokokoustapahtumaan 2.4. asti osoitteessa:

 https://www.webropolsurveys.com/S/60791319BB22C755.par

 

Lisätietoja tapahtumasta ja ohjelmasta: https://www.setlementti.fi/?x21660=56856 

 Tiedusteluja liittokokoustapahtumaan liittyen voi esittää järjestökoordinaattori Mirjami Järnefeltille, p. 050 562 8685, mirjami.jarnefelt@setlementti.fi

  

Vanhuus Rokkaa -konserttikiertue starttasi Oulun Teatriassa 14.3.

Vanhuus Rokkaa -hyväntekeväisyyskonserttikiertue sai näyttävän startin Oulussa, kun Teatrian lavalla suomalaisen seniorityön puolesta rokkasivat Anssi Kela, Mikko Kuustonen, Olli Lindholm, Pelle Miljoona ja Tumppi Varonen. Konsertin juonsivat Mirita Saxberg sekä pitkän tauon jälkeen riemukkaan comebackin tehnyt Mauno Ahonen.


”Tätä porukkaa yhdistää kiertueen teema ja halu tehdä hyvää”, Mikko Kuustonen toteaa. ”Kiertue merkitsee meillekin ainutlaatuista kohtaamista ja yhdessä soittamista hyvän asian puolesta. Musiikki tekee hyvää monella tavalla: se antaa kuulijoille mielihyvää ja nostalgian kokemuksia ja sen kautta voi vaikuttaa”.

Lue lisää: http://www.setlementti.fi/?x21656=60353

 

Setlementtiliiton tytäryhtiöille myönnettiin Yhteiskunnallisen yrityksen -merkki

 Setlementtiliiton tytäryhtiöt saivat ensimmäisten joukossa Yhteiskunnallisen yrityksen -merkin. Yhteiskunnallisen yrityksen –merkin on kehittänyt Suomalaisen työn liitto ja historian ensimmäiset merkit on myönnetty tiistaina 28.2.
Merkki on suunnattu yrityksille, jotka pyrkivät liiketoimintansa avulla ratkaisemaan yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia sekä edistämään yhteiskunnallisia tavoitteita. Ne käyttävät pääosan voitostaan tavoitteensa ja toiminta-ajatuksensa mukaisen yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen.
 
Merkki myönnettiin S-Asunnot Oy:lle, Senioriasumisoikeus Oy:lle ja Oskelakoti Oy:lle. Yhteiskunnallisen yrityksen merkin sai yhteensä 11 yritystä.
Lisätietoja:
http://www.avainlippu.fi/liiton-merkit/yhteiskunnallinen-yritys-merkki

  

Suunnittele Rikosuhripäivystykselle uusi logo

Suunnittele Rikosuhripäivystykselle uusi logo, joka kuvaa entistä paremmin sen monipuolisia palveluja ja arvomaailmaa. Kilpailu päättyy 18.4.2012

Setlementtiliiton koordinoima Rikosuhripäivystys järjestää logokilpailun, jonka tavoitteena on löytää logo kuvaamaan sen monipuolisia palveluja ja arvomaailmaa. Suurin hyöty kilpailuun osallistujille on osallistumisen ilo ja yhteiskunnallisen hyvän tekeminen. Näiden lisäksi voittaja saa 200 € sekä Silja Linen risteilylahjakortin. Kilpailu päättyy 18.4.2012.

 Uuden logon tulisi: 

- heijastaa RIKUn toimintaa ja arvomaailmaa.
- sisältää tekstin "Rikosuhripäivystys", mutta toimia myös ilman tekstiä.
- sopia nykyiseen värimaailmaan.
- toimia sekä suuressa että pienessä koossa niin sähköisessä kuin painetussa käyttöympäristössä niin värillisenä kuin mustavalkoisena.
 

Lisätietoja osoitteesta www.riku.fi tai RIKUn suunnittelijalta, Minna Järviseltä minna.jarvinen@riku.fi, 050-5166 554.

 

Olavin polkka 2012 - Kansantanssipäivät Savonlinnassa

Suomen Setlementtiliitto ja Setlementtinuorten Itä-Suomen Piiri järjestävät yhteistyössä Kansantanssipäivät Savonlinnassa 31.3.2012.

Valtakunnallinen tapahtuma kokoaa setlementtien ryhmien lisäksi myös muita perinteisen suomalaisen kansantanssin harrastajia.

Tapahtumapaikka on Talvisalon koulu, Muurarinkatu 4, 57100 Savonlinna.

Lue lisää: https://www.setlementti.fi/?x21660=47843
 

Tukholmassa IFS:n konferenssi 22.-26.5.

IFS:n kansainvälinen konferenssi Tukholmassa kutsuu kaikki jäsenjärjestönsä syventymään ja tutustumaan ympäri maailman tehtävään Setlementtityöhön teemoinaan demokratia, syrjäytyminen ja nuoriso. Neljä päivää kestävän konferenssin tarkoituksena on jakaa kokemuksia, ideoita ja parhaita käytäntöjä Setlementtiliikkeen parissa työskentelevien kesken. Paikalle toivotaan kokeneiden Setlementtityöntekijöiden lisäksi myös mahdollisimman runsaasti 18-25 –vuotiaita nuoria osallistumaan IFS YOUTH Programin kokoontumiseen.

Kun ilmoittaudut maaliskuun 30. päivä mennessä, pääset osallistumaan edullisempaan hintaan.

Lisätietoja: www.ifsnetwork.org