Setlementtiliiton uutiskirje marraskuu 2012

Marraskuun uutiskirjeen sisältö

  • Menneet tapahtumat
  • Tulevat tapahtumat
  • Henkilöstö
  • Koulutukset
  • S-asunnot tiedottaa
  • Seuraava uutiskirje

Menneet tapahtumat

Irene Roivainen
Sakari Möttönen

Liittokokoustapahtuma Louhelassa 15. – 17.11.2012

 

Syksyn liittokokoustapahtuma vietettiin Louhelan setlementin uusituissa tiloissa. Torstaina 15.11. ohjelmassa oli Yhteisöt ja verkostot –seminaari. Aamupäivällä puheenjohtajamme Irene Roivainen kertoi yhteisösosiaalityöstä, iltapäivällä kuulimme Sakari Möttösen esityksen kunnan ja kolmannen sektorin välisestä yhteistyöstä. Illalla Louhelan tupaantuliaisissa Jani Uhlenius ja Valtteri Tuominen esittivät hulvattomia kupletteja Pasi Jääskeläisestä J. Alfred Tannerin kautta Reino Helismaahan ja Toivo Kärkeen.

 

Perjantaina 16.11. olivat toimialojen verkostotapaamiset.

 

Lauantaina 17.11. aamupäivällä Eventian toimitusjohtaja Heikki Nisonen kertoi kevään 2013 Vanhuus rokkaa –konserttikiertueesta. Toimialajohtaja Otto Pasma kertoi Atrian hyväntekeväisyyskampanjasta, joka toteutetaan yhteistyössä Setlementtiliiton ja Oulun Setlementin kanssa. SOSTEn johtaja Riitta Särkelä piti erinomaisen esityksen sosiaali- ja terveyspalveluiden kilpailuttamisesta.

 

Presidentti Tarja Halonen kunniapuheenjohtajaksi

 

Iltapäivällä liittokokous hyväksyi vaalitoimikunnan esityksen presidentti Tarja Halosesta liiton kunniapuheenjohtajaksi sekä liiton uuden hallituksen. Lue lisää: linkki

 

Torstaina johtajaverkostolle esitelty setlementtiliikkeen visuaalinen ilme ja graafinen ohje hyväksyttiin myös lauantain liittokokouksessa.

 

Tapahtuman esitykset ovat extranetissä: Tapahtumat (yläpalkki)/Liittokokoustapahtumat. Verkostotapaamisten esitykset tulevat verkostojen extranetiin toimialojen osioon ja graafinen ohje Viestintä-osioon.

 

Lämpimät kiitokset Synnöve Sternbergille ja koko Louhelan setlementin väelle onnistuneesta tapahtumasta!

 

Robern Fumito ja Evord Kiemba

Vapaaehtoistyön sukupolvet kohtasivat Setlementtiliitossa

 

Setlementtiliiton tekemät kehitysyhteistyöhankkeet kohdistuvat nykyään Tansaniaan. Setlementtiliitolla on Wings Environment and Education Transformation Unity (WEETU) –järjestön kanssa Tansanian Uluguru-vuorilla peruskoulutuksen kehittämishanke, jossa kehitetään opettajien ammattitaitoa, kannustetaan vanhempia tukemaan lastensa koulunkäyntiä ja kunnostetaan infrastruktuuria eli kyläkouluja.

 

WEETUn edustajat Robern Fumito ja Evord Kiemba ovat tutustumiskäynnillä Suomessa parin viikon ajan. Keskusteltavia aiheita ovat olleet mm. perusopetuksen mahdollisuudet köyhyyden vähentäjänä. Olemme myös saaneet tuoreita tietoja kohteena olevien kylien koulujen ja opetuksen tilanteesta.

Setlementtiliikkeen vapaaehtoisleirit käynnisti Jorma Reinimaa, joka viime viikolla kohtasi vieraat 22 vuoden tauon jälkeen.

 

Vierailu toteutetaan ulkoasiainministeriön konferenssimatkatuen avulla.

 

Lisätietoa: toimialajohtaja Matti Cantell, matti.cantell@setlementtifi.

 


Hervannan kansalaisraadin ehdotuksista useampikin voi toteutua

 

Uusi paikallisuus –hanke järjesti kansalaisraadin Hervannassa Tampereella marraskuussa. Kansalaisraadin muotoilemien alueensa kehitysehdotuksien julkistustilaisuus pidettiin 21.11. Hervannan kirjastossa.

 

Aamulehti uutisoi perjantaina 23.11 näyttävästi kansalaisraadin julkilausumasta. Lue lisää: linkki

 


Kölvi-toiminta maahanmuuttajanuorten parissa palkittiin

Tampereella Setlementtinuorten Hämeen piirin Kölvi-toiminta palkittiin Miehen työ –palkinnolla pitkäjänteisestä työstä maahanmuuttajapoikien parissa. Lämpimät onnittelut!

Lue lisää: linkki

 

Parkanon setlementti uusiin tiloihin

 

Parkanon setlementti vietti uuden toimitilan avajaisia 8. marraskuuta. Setlementissä on vapaaehtoisvoimin toimiva kahvila ja siellä järjestetään käsityöpiirejä ja erilaisia kursseja. Uusissa tiloissa toimintaa voidaan laajentaa. Lue lisää: linkki

 

Lämpimät onnittelut Parkanon setlementille!


Setlementtitapahtuma Bristolissa 6. - 8.11.2012

 

Setlementtiliiton Uusi paikallisuus –väki osallistui kansainväliseen setlementtitapahtumaan Bristolissa. Tapahtumassa keskusteltiin mm. eurooppalaisesta yhteistyöstä paikallisyhteisöjen vahvistamiseksi. Yhteistyö konkretisoituu Europe for Citizens -hankkeessa, jossa Uusi paikallisuus -hanke on yksi osallistujista.

 

Paikallisyhteisöjen vahvistaminen on avainasemassa, kun rakennetaan ihmisten hyvää arkea. Siihen tarvitaan rohkeutta ja luovuutta, vanhoja hyväksi havaittuja menetelmiä ja uusia ideoita. Haasteet Euroopassa ovat yhteiset.

 

Lisätietoa: toimialajohtaja Helka Körkkö, helka.korkko@setlementti.fi sekä: linkki

Tulevat tapahtumat

Vanhuus rokkaa –hyväntekeväisyyskonsertit keväällä 2013

 

Seniori- ja vanhustyötä tukeva Vanhuus rokkaa –hyväntekeväisyyskonserttikiertue järjestetään ensi keväänä toista kertaa. Konserttikiertueen hyväntekeväisyyskumppani on Setlementtiliitto. Paikallisten setlementtien avulla avustukset ohjataan pääasiassa seniorityön tukemiseen.

 

Konserttikaupungit, paikat ja ajankohdat: 12.3.2013 Turku, Caribia Areena | 13.3.2013 Helsinki, Savoy-teatteri | 19.3.2013 Kuopio, Musiikkikeskus | 20.3.2013 Lahti, Sibeliustalo | 21.3.2013 Jyväskylä, Paviljonki | 3.4.2013 Tampere, Tampere-talo.

 

Pääsyliput: Konserttipaikkakuntien setlementit myyvät lippuja hintaan 29 €. Lippupalvelusta ja Lippupisteestä ostettuna hinta on 32 €, josta S-Etukortilla saa 3 € alennuksen. Lisäksi tulevat toimitusmaksut.

 

Katso esiintyjät: www.vanhuusrokkaa.fi

Lisätiedot: tiedottaja Jaana Kymäläinen, jaana.kymalainen@setlementti.fi, 050 577 2262

 

 

Perheleiri vähävaraisille perheille keväällä 2013 Syötteellä

Setlementtejä pyydetään ehdottamaan perheitä 15.12. saakka

 

Atria ja Suomen Setlementtiliitto järjestävät kokkaukseen keskittyvän perheleirin vähävaraisille perheille Syötekeskuksessa 8.-10. helmikuuta 2013.

 

Leirin kustannuksista vastaa Atria. Perheiden valinnasta ja leiristä vastaa Suomen Setlementtiliitto. Valinnassa 42 setlementillä ja heidän työntekijöillään on tärkeä rooli. Paikallissetlementin työntekijät ehdottavat oman alueensa ehdokkaat liittoon. Leirille voi ilmoittaa perheitä 15. joulukuuta 2012 klo 16 saakka. Lue lisää: linkki

 

 

Kevään setlementtitapahtuma Äänekoskella18. – 20.4.2013

 

Kevään setlementtitapahtuma pidetään Koskelan Setlementissä Äänekoskella 18. – 20.4.2013.

Merkitse päivämäärä kalenteriin! Lisätietoa tapahtumasta kevään aikana.

 

Henkilöstö

Auralan kansalaisopiston rehtorin toimi avoinna! - Haku päättyy 30.11.

 

Auralan kansalaisopistossa/Auralan Setlementti ry:ssä on haettavana 1.2.2013 alkaen tai sopimuksen mukaan toistaiseksi täytettävä kansalaisopiston rehtorin toimi. Lue lisää: http://www.setlementti.fi/?x21656=141461

 

Samppa Koivula työkokeilijana vuoden loppuun

 

Samppa Koivula aloitti työkokeilijana Setlementtiliitossa 22.10., hän jatkaa vuoden loppuun saakka.

 

Pasi Palosara taloustiimin harjoittelijaksi

 

Pasi Palosara aloittaa harjoittelijana Setlementtiliiton taloushallinnon tiimissä. Hän aloittaa tehtävän 3. joulukuuta, harjoittelu päättyy 27.3.2013.

 

Uudet työntekijät S-Asunnoissa

 

S-Asuntojen asiakaspalvelussa aloitti lokakuun alussa Eija Nevala. Uusia asukasisännöitsijöitämme ovat Haagan Ässäkodeissa toimiva Susanna Siltaoja, Leila Helminen, joka aloittaa uudessa Tikkurilan Pumpulilinnassa sekä Essi Honkanen, joka toimii Espoon Kiltakartanossa ja Muuralassa.

 

Tervetuloa kaikille!

 

Koulutukset

Avoimet setlementtiopinnot siirtyvät keväälle 2013. Uudet päivämäärät ilmoitetaan joulukuun aikana.

S-asunnot tiedottaa

Uudet vuokrakohteet valmistuvat

 

Alppikylän ensimmäinen vaihe, Hevosmies, valmistui lokakuun lopussa osoitteeseen Hevosmiehenkatu 1, 00770 Helsinki. Tyytyväiset asukkaat ovat muuttaneet asuntoihinsa ja talon asukasisännöitsijänä toimii Pirjo Peltosuo. Hevosmiehessä on 36 asuntoa ja talossa on myös Rinnekodin ryhmäkoti.

 

Alppikylän toinen vaihe, Nyyttipuiston hakuaika alkaa ma 26.11. ja päättyy pe 7.12. Talo valmistuu helmikuun lopussa 2013 osoitteeseen Alppikylänkatu 22-24, 00770 Helsinki. Taloon tulee 43 asuntoa, joista 5 on Rinnekodin tukiasuntoja ja 7 Oskelakodin asuntoja. Myös Oskelakodin toimisto on talossa. Asukasisännöitsijänä myös Nyyttipuistossa toimii Pirjo Peltosuo.

 

Uusia senioriasumisoikeustaloja

 

Jätkäsaareen valmistui lokakuun lopussa Merikartano, jossa on 75 asuntoa. Osoite on Rionkatu 7, 00220 Helsinki.

 

Seuraava talo, Pumpulilinna, valmistuu Tikkurilaan marraskuun lopussa. Taloon tulee 64 asuntoa osoitteeseen Horsmakuja 2, 01300 Vantaa.

 

Molempiin senioriasumisoikeustaloihimme hakijoita oli noin 400.

 

Vuonna 2013 taloja valmistuu myös Helsingin Kalasatamaan, Vantaan Havukoskelle ja Hyvinkään Marttiin.

 

Kalasataman työmaiden siisteys on palkinnon arvoinen

 

Kalasataman siisteimmän työmaan palkinnon sai perjantaina 23.11. Kotikortteli-hanke. Kilpailussa painotettiin työmaiden siisteyttä etenkin Kalasataman asukkaiden näkökulmasta. Kotikorttelin rakennuttajina ovat OP-Eläkekassa ja S-Asunnot Oy. Päätoteuttajana on Haahtela Rakennuttaminen Oy. Tuomaristo valitsi voittajan yksimielisesti.

 

”Valintakriteereinä olivat logistiikkaoperaattorin tarkastusraporttien keskiarvo kilpailuajalta, hankkeen vaativuus, urakoitsijan kohdekohtainen logistiikkasuunnitelma sekä yhteistyökyky. Raati pyrki arvioinneissaan huomioimaan erityisesti alueelle muuttavan asukkaan näkökulman, kuten yleisen siisteyden”, kertoo tuomariston puheenjohtaja Pekka Mukkala rakennusvirastosta. Lue lisää: linkki

 

Onnittelut S-Asunnoille!

 

 

Seuraava uutiskirje ilmestyy viikolla 51.