Setlementtiliiton uutiskirje elokuu 2013

 

Elokuun uutiskirjeen sisältö

  • Uutiset
  • Tiedotteet
  • Tulevat tapahtumat ja koulutukset
  • S-Asunnot tiedottaa
  • Avoimet työpaikat
  • Seuraava uutiskirje

Uutiset

Yhdessä mukana -projekti asettui setlementteihin

Setlementtiliiton seniori- ja vanhustyön Yhdessä mukana -projektin kuusi projektikoordinaattoria aloittivat työnsä 1.8.2013 Helsingissä, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Parkanossa, Rovaniemellä ja Savonlinnassa.

Yhdessä mukana -projekti on Setlementtiliiton koordinoima vanhustyön vertaistukiprojekti. Projektissa kehitetään setlementtityöhön seniori- ja vanhustyön yhteisöllinen vertaistuen koulutus- ja  toimintamalli, joka ohjaa vahvistamaan ikääntyneiden toimijuutta ja elinympäristön kokonaisvaltaista turvallisuutta vertaistuen, setlementtikeskusten kansalaistoiminnan ja paikallisyhteisöjen avulla. Projekti toimii kuudella pilottipaikkakunnalla, joissa käytännön kehittämistyötä tehdään yhteistyössä paikallisen setlementin, asukkaiden, kunnan ja järjestöjen kanssa.

Lue lisää: Linkki

Tilaa nyt seniori- ja vanhustyön uutiskirje

Tilaa Seniori- ja vanhustyön uutiskirje! Seniori- ja vanhustyön toimialan uutiskirje ilmestyy 3-4 kertaa vuodessa. Uutiskirje sisältää seniori- ja vanhustyön ajankohtaisia uutisia, tapahtumia ja tutkimustietoa. Seuraava uutiskirje ilmestyy loppuvuodesta 2013.

Tilaa uutiskirje: linkki

Linnalan Setlementillä juhlavuosi - erottamaton osa Savonlinnaa jo 75 vuotta

Katso video 75-vuotiaasta Linnalasta historiasta nykypäivään. Linkki

Näky 2 –hanke korvaa setlementtien arviointityön vertaiskehittämisestä aiheutuvia matkakustannuksia

Hanke on saanut setlementtitoimijoilta palautetta, jossa toivotaan mahdollisuutta sosiaalisen arvioinnin vertaiskehittämiseen. Vertaiskehittäminen nähdään myös RAY:ssä hyvänä asiana ja olemme saaneet luvan korvata setlementtitoimijoiden matkakuluja tapaamisiin.

Asiasta kiinnostuneet toimijat, ottakaa yhteyttä hankehenkilökuntaan! Vertaiskehittämiskäynnit olisi hyvä aloittaa jo syksyn aikana.

Lisätietoja pian tulevassa Näky 2 –uutiskirjeessä, sekä osoitteessa www.naky2.fi


Tiedotteet

Muutoksia Setlementtiliiton henkilöstössä

Setlementtiliiton kansalaistoiminnan toimialajohtaja ja Uusi paikallisuus -hankkeen hankejohtaja Helka Körkkö jää toimivapaalle 10.9.2013 alkaen. Hänen sijaisenaan on Itä-Suomen yliopistossa tutkijana toimiva Piia Puurunen ajalla 10.9.2013 - 25.7.2014. Puurunen on ollut myös liittohallituksen jäsen, mistä tehtävästä hän luopuu toimivapaan ajaksi.

Piian tavoittaa puhelimitse numerosta 050 577 3519 ja sähköpostitse piia.puurunen@setlementti.fi.


Tulevat tapahtumat ja koulutukset

Syksyn Setlementtipäivät

Syksyn Setlementtipäivät ovat Rovalan Setlementissä Rovaniemellä 14. - 16. marraskuuta.

Ohjelma ja lisätiedot: Linkki

Verkostotapaaminen nuorten parissa toimiville ja Kansalaisraati-työpaja

Toimitko nuorten parissa? Miten nuorten osallisuus voi tukea yhteisöllisyyttä? Onko toiminta yhdenvertaista ja kaikille avointa? Tule kouluttautumaan ja tapaamaan kollegoita Allianssin järjestämään vuosittaiseen verkostotapaamiseen 19.-20. syyskuuta.

Päivien aikana käsittelemme asiantuntija-alustusten, keskustelujen, työpajojen ja käytännön esimerkkien avulla hyvinvointia tuottavien yhteisöjen yhdenvertaisuuden ja osallisuuden rakentumista. Kuulemme eri toimijoiden – järjestöjen ja vapaiden kansalaisliikkeiden, kuntien ja tutkimuksen – kokemuksia ja ajatuksia avoimen ja mukaan ottavan yhteisöllisyyden edellytyksistä.

Kiinnostaako Kansalaisraati-menetelmä?

Setlementtiliiton Uusi paikallisuus -hanke järjestää verkostotapaamisen yhteydessä kansalaisraati-työpajan. Työpajassa tutustutaan kansalaisraadin toimintamalliin ja kuullaan käytännön kokemuksia ja vinkkejä kansalaisraadin järjestämisestä ja sen hyödyistä.

Osallistumismaksu (75 euroa) sisältää ohjelman lisäksi ruokailut ja ulkopaikkakuntalaisille majoituksen Helsingissä, sekä yhteiskuljetuksen Helsingistä Hanasaareen ja takaisin.

Lisätiedot ja päivien ohjelma: linkki

Lapsi-, nuoriso- ja perhetyön verkostopäivä

Nyt sinulla on mahdollisuus syventyä lasten, nuorten ja lapsiperheiden teemaan, päivittää menetelmäoppeja, tavata yhteistyökumppaneita sekä tutustua Nuorisokeskus Syötteeseen.

Tervetuloa Oulun Seudun Setlementin järjestämään Verkostopäivään 26.9.2013 Nuorisokeskus Syötteelle Pudasjärvelle.

Päivä tarjoaa ajankohtaista tietoa ja vinkkejä esim. seikkailukasvatuksesta, globaalista kasvatuksesta ja mahdollisuuksia pohtia sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä työotetta. Lisäksi mukaan ovat tervetulleita teemat, joita sinä ja toimijatahosi pidätte arvokkaana. Ota yhteyttä ja varaa pöytätilaa esitteillenne, ilmoittaudu esittelemään toimintaanne tai tule mukaan ikäryhmittäisiin/osin toiminnallisiin työpajoihin suunnittelemaan toimintaa.

Päivä on maksuton. Tapahtumaan on järjestetty bussikuljetus välille Oulu-Nuorisokeskus Syöte-Oulu, hintaan 28 euroa. Ilmoittautumiset: ilmoittautumiset@oulunsetlementti.fi

Lue lisää ja tutustu päivän ohjelmaan: linkki

Kulttuurilla osallisuutta – Sukupolvilta sukupolville, iästä viis

Aika: 17.10.2013 klo 9.30
Paikka: Tieteiden talo, Sali 505, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki

Näkökulmia, työkaluja ja ideoita osallisuustyöhön kulttuurin keinoin.

Päivä tarjoaa näkökulmia, työkaluja ja ideoita sukupolvien välistä yhteyttä vahvistavaan osallisuustyöhön kulttuurin keinoin. Seminaari on suunnattu alan toimijoille, jotka ovat kiinnostuneita tarkastelemaan osallisuutta kansalaisvaikuttamisen ja kulttuurin näkökulmasta.

Aamupäivällä kuulemme asiantuntijapuheenvuoroja kansalaistoiminnan tutkimuksen ja esittävän taiteen edustajilta. Iltapäivällä työpajatyöskentelyä, joissa tutustutaan kulttuuria ja kansalaistoimintaa yhdistäviin työmenetelmiin. Varaa päivä jo kalenteriisi! Ilmoittautumisohjeet, ohjelma ja päivän hinta tarkentuvat elokuun aikana.

Tapahtuman järjestää Suomen Setlementtiliiton seniori- ja vanhustyön toimiala ja Uusi paikallisuus -hanke

Lisätietoja: mona.sarkela-kukko@setlementti.fi ja linkki

Vau mikä vanhuus - Yhdessä mukana -projektin avausseminaari

Aika: 18.10.2013 klo 8.30 - 15.00.
Paikka: Tieteiden talo, Sali 505, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki

Ovatko ikääntyneet yhteiskunnassamme aktiivisia toimijoita vai toimenpiteiden kohteita? Ovatko vanhat ihmiset uhka vai mahdollisuus?

Tervetuloa Yhdessä mukana -vanhustyön vertaistukiprojektin avausseminaariin!

Päivän asiantuntija-alustukset, keskustelut ja tietoiskut herättelevät pohtimaan yhteiskunnassa vallitsevaa asennoitumista ikääntymiseen, ikääntyneiden voimavaroja ja toimijuutta. Näemme myös ikääntyneiden sosiaalisen sirkuksen esityksen sekä kuulemme luovien menetelmien käytöstä seniori- ja vanhustyössä.

Seminaari on maksuton. Ilmoittautuminen to 10.10.2013 mennessä: linkki

Katso päivän ohjelma: linkki

Monikulttuurisen työn verkostotapaaminen 22. lokakuuta Tampereella

Seuraava monikulttuurinen verkostotapaaminen pidetään tiistaina  22. lokakuuta kello 10-15 Setlementti Naapurissa Tampereella. Tapaamisessa käynnistetään monikulttuurisen verkoston säännönmukaiset toiminnat, ideoidaan yhteistä verkoston kehittämishanketta sekä kuullaan ajankohtaisia kuulumisia setlementtikentältä.

Ohjelmaa koskevat ideat ja tiedustelut ovat tervetulleita.

Ota yhteyttä Matti Cantelliin: matti.cantell@setlementti.fi, puh. 050 594 5276

Käy ilmoittautumassa: linkki

Tervetuloa Tyttö- ja poikatyön seminaariin Tampereelle!

Aika: 25.10.2013 klo 9-16
Paikka: Monitoimitalo 13,  Satakunnankatu 13, 33100 Tampere

Päivän aikana esitellään monipuolisesti tyttö- ja poikatyön eri toimijoita Tampereella, setlementtien sukupuolisensitiivisessä nuorisotyössä kehitettyjä toimintamuotoja ja kerrotaan Tyttötyön verkosto -hankkeen tuloksista.

Seminaariin osallistuminen on ilmaista. Ilmoittauduthan kuitenkin ajoissa (viimeistään 15.10.2013), sillä paikkoja on rajallisesti. Voit ilmoittautua tästä.

Tutustu tarkemmin ohjelmaan: linkki


S-asunnot tiedottaa

Asukashaku Havukosken Ässäkoteihin alkoi
 

Kaksi uutta vuokrataloa valmistuu arviolta joulukuussa 2013 Havukoskelle, lähelle Koivukylää, Rekolaa ja Tikkurilaa. Liikenneyhteydet ovat hyvät ja palvelut lähellä. Toinen taloista on 8-kerroksinen, toisessa on 4 kerrosta. Hissillisissä taloissa on yhteensä 80 asuntoa, kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke.

Kuten kaikissa taloissamme, turvallisuudesta ja viihtyisyydestä huolehtii asukasisännöitsijä, joka auttaa ja neuvoo talon asukkaita asumiseen ja arkeen liittyvissä käytännön asioissa.

Hakuaika on 26.8.- 8.9.2013. Asukasvalinnoissa noudatetaan valtion asettamia ehtoja hakijoiden varallisuudesta ja asunnon tarpeen kiireellisyydestä. Lisätiedot: www.s-asunnot.fi


Avoimet työpaikat

Setlementtiliitto hakee tiedottajaa! Hakemukset 6.9. mennessä.

Tiedottaja Tiia Fredriksson siirtyy uusiin haasteisiin ja hänen tilalleen etsitään uutta, reipasta tiedottajaa.

Lisätiedot: Linkki

S-Asunnot Oy hakee isännöitsijää

Haemme palvelukseemme henkilöä, jolla on AIT-tutkinto ja soveltuva kaupallinen tai tekninen koulutus. Kokemus teknisestä isännöin­nistä on etu. Odotamme itsenäistä työotetta, hyviä yhteistyö- ja esimies­taitoja. Toimistomme sijaitsee Kalliossa, mutta työ on liikkuvaa. Työ alkaa heti, kun  löydämme sopivan henkilön.    

Vapaamuotoiset hakemukset ja CV palkkatoiveineen pyydämme lähettämään 5.9.2013 mennessä: heikki.pekanpalo@s-asunnot.fi tai S-Asunnot Oy, Heikki Pekanpalo, Läntinen Brahenkatu 2, 00510 Helsinki.

Lisätietoja antaa ma 26.8. ja pe 30.8. rakennuttamispäällikkö Heikki Pekanpalo, puh. 040 520 8655 ja toimitusjohtaja Esa Fagerlund, puh. 0400 403 01 

Vaasan Setlementti hakee toiminnanjohtajaa

Vaasan Setlementtiyhdistys hakee palvelukseensa toiminnanjohtajaa. Kirjalliset vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen 8.9.2013 mennessä: arja.kaunisto at opteam.fi tai Opteam, Kauppakatu 6, 60100 Seinäjoki.

Lisätiedot ja tiedustelut: arja.kaunisto at opteam.fi tai puhelimitse 050 396 2796 viikolla 34 ja 36 (ei viikolla 35).

Vaasan Setlementti: linkki


Seuraava uutiskirje

Setlementtiliiton uutiskirje kertoo liiton sekä setlementtien ajankohtaisia kuulumisia ja tapahtumia setlementtikentälle.

Otamme mielellämme vastaan setlementtien uutisia liiton uutiskirjeeseen. Uutiskirjeen materiaalit voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen jaana.kymalainen@setlementti.fi

Seuraava uutiskirje ilmestyy syyskuussa. Syyskuun uutiskirjeen aineiston viimeinen lähestyspäivä on 10.9.

Setlementtiliitto toivottaa kaikille oikein virkistävää ja värikästä syksyä!