Setlementtiliiton uutiskirje toukokuu 2013

Toukokuun uutiskirjeen sisältö

  • Menneet tapahtumat
  • Tulevat tapahtumat
  • S-asunnot tiedottaa
  • Oskelakoti tiedottaa
  • Avoimet työpaikat
  • Seuraava uutiskirje

Menneet tapahtumat

Yhdessä mukana -projekti käynnistyi

Setlementtiliiton koordinoima seniori- ja vanhustyön Yhdessä mukana -projekti (2013-2016) on aloittanut toimintansa. Projektin päätavoitteena on kehittää setlementtityön seniori- ja vanhustyön toimintamalli, joka ohjaa vahvistamaan ikääntyneiden toimijuutta ja elinympäristön kokonaisvaltaista turvallisuutta vertaistuen, setlementtikeskusten kansalaistoiminnan ja paikallisyhteisöjen avulla. Projektissa toteutetaan valtakunnallinen vertaistuen koulutus sekä paikallisesti vertaistukipilotteja.

Projekti toteutetaan yhteistyössä paikallissetlementtien kanssa. Mukana projektissa ovat Hämeenlinnan Setlementti, Parkano, Linnala, Rovalan Setlementti, Helsingin Kalliolan Setlementti ja Lahdessa sijaitseva Harjula. Lue lisää: linkki

Yhdessä lähemmäs -projekti kuuluu RAY:n rahoittamaan ja Vanhustyön keskusliiton koordinoimaan Eloisa ikä -ohjelmakokonaisuuteen.

Projektissa työskentelee 15.4. työnsä aloittanut projektipäällikkö Mona Särkelä-Kukko sekä kuusi projektikoordinaattoria, jotka sijoittuvat paikallissetlementteihin. Projektikoordinaattoreiden rekrytointi on parhaillaan käynnissä ja he aloittavat työnsä 1.8.2013. Lisätietoja projektista antaa projektipäällikkö Mona Särkelä-Kukko, mona.sarkela-kukko@setlementti.fi.

Tulevat tapahtumat

Nyt tilattavissa vuoden 2014 setlementtikalenterit

Suosittu setlementtikalenteri sisältää koko setlementtiväen tärkeät yhteystiedot kaikkine liiton tietoineen vuodelle 2014. Lisäksi kalenterista löytyy mm. muovitasku papereille, runsaasti muistiinpanotilaa sekä haitariosainen vuosisuunnitelma. 

Kalenterissa on kätevä kierrekiinnitys ja käyttöä kestävät mustat kovapahvikannet, joissa on kullanvärinen foliopainatus.Kalenterit toimitetaan tänä vuonna jo lokakuun lopulla. Kalentereista on saatavilla kaksi kokoa, perinteinen taskukalenteri ja pöytäkalenteri (A5).

Vuoden 2014 kalenterin hinta on viime vuosia edullisempi, taskukalenteri á 10€ ja pöytäkalanteri á 18€.

Lue lisää: linkki Tilauslomake: linkki 

Omapolun 10-vuotisjuhlat käynnistyvät 17.5. taideohjaajien "Työniloa" -näyttelyllä

Näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 17.5.13 klo 18­-20 galleria Saskiassa. Näyttely on avoinna joka päivä 5.6. saakka, klo 12-18.Paikka: Galleria Saskia, Pirkankatu 6, Tampere

Katso muu juhlavuoden ohjelma: linkki

 

Setlementtityö esillä köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen työn konferenssissa Virossa

Setlementtiliiton asumisen palveluiden toimialajohtaja Anu Haapanen ja kokemusasiantuntija osallistuvat setlementtityön ja Suomen EAPN :in edustajana köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen työn konferenssiin Viron Laulasmaalla 22.-25.5.2013. Konferenssissa käydään läpi ajankohtaisia asioita EU :n tason köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisesta työstä kansalaisjärjestöjen ja kokemusasiantuntijoiden näkökulmista.

S-asunnot tiedottaa

Hyvinkään uusissa senioriasumiskohteissa vielä tilaa

Hyvinkään Martin senioriasumisoikeustalon ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan uuteen kotiin toukokuun lopussa.

Osoitteessa Iltamantie 7, 05810 Hyvinkää on vielä muutamia asuntoja vapaina, sekä kaksioita että kolmioita. Lisätietoja: linkki

Hakeminen on 2-osainen. Ensin haetaan asumisoikeusjärjestysnumero Hyvinkään kaupungilta, puh. 019459 4915. Sen jälkeen tehdään hakemus S-Asunnot Oy:lle joko netissä tai lomakkeen voi tilata asiakaspalvelustamme puh. 010 837 5300.

Uusia asuntoja Vantaalle

Seuraava vuokratalo valmistuu marraskuussa 2013 Vantaan Havukoskelle osoitteeseen Kytötie 18, 01360 Vantaa. Kerrostaloon tulee 80 asuntoa, joista 21 osoitetaan kehitysvammaisille. Markkinointi aloitetaan heti kesän jälkeen.  

Oskelakoti tiedottaa

Oskelakoti osallistuu päihdehuollon asumispalveluiden ja asunnottomien tuetun asumisen kilpailutukseen Helsingissä

Oskelakoti Oy on jättänyt 22.3.2013 osallistumishakemuksen Helsingin kaupungin hankintakeskuksen ja sosiaali- ja terveysviraston järjestämään tarjouskilpailuun sekä päihdehuollon asumispalvelujen, että asunnottomien tuetun asumisen osalta.

Hankintamenettely etenee niin, että hankintayksikkö tarkistaa ehdokkaiden soveltuvuuden ja valitsee tarjoajiksi ehdokkaat. Valitut ehdokkaat kutsutaan neuvotteluihin. Neuvotteluissa selvitetään palveluntuottajan näkemys tuottaa kilpailutuksen piirissä olevaa palvelua, sekä saatetaan tarjoukset vastaamaan hankkeen tavoitteita ja hankintayksikön tarpeita.

Tämän jälkeen tilaaja laatii lopullisen tarjouspyynnön ja pyytää valituilta ehdokkailta kirjallisesti tarjouksia määräaikaan mennessä. Hankintayksikkö arvioi saatujen tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden ja lopuksi hankintayksikkö valitsee puitejärjestelyyn kokonaistaloudellisesti edullisimmat tarjoukset.

Avoimet työpaikat

Joensuun Setlementti ry hakee ohjaajaa Joensuuhun Isosiskotoiminta ja Tyttöjen Tupa-projektiin

Työn kuvaus: Joensuun Setlementi hakee ohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen (2013–2015). Ohjaajan tehtäviin kuuluu Tyttöjen Tupa ja Isosiskotoiminnan hankeprosessin suunnittelu ja toteutus yhteistyössä työparin ja kumppanuusverkoston kanssa. Ohjaajan toimenkuvan pääpaino on yksilöllisessä ja erilaisten pienryhmien ohjaustyössä Tyttöjen tuvalla ja monimuotoisessa toimintaympäristössä.

Ohjaajan työ on kokoaikainen työsuhde, jonka kesto on sidottu projektin kestoon.  Työsuhde alkaa 1.8.2013 tai sopimuksen mukaan. Ohjaajan palkkaus määräytyy sosiaalialan järjestöjen työehtosopimuksen mukaan (vaativuusryhmä 3). Lisätietoja tehtävästä antavat iltaisin puheenjohtaja Tuija Mehtonen 050-530 85 76 ja kehittäjä Anniina Löytönen 045-148 38 87. 

Haku: Sähköinen hakemus (A4) ja CV 31.5.2013 mennessä osoitteeseen tuija.mehtonen@humak.fi.  Haastatteluun kutsutaan ja ne järjestetään 3.-4.6.2013.

Lue lisää: linkki

Seuraava uutiskirje

Setlementtiliiton uutiskirje kertoo liiton sekä setlementtien ajankohtaisia kuulumisia ja tapahtumia setlementtikentälle.

Otamme mielellämme vastaan setlementtien uutisia liiton uutiskirjeeseen. Uutiskirjeen materiaalit voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen jaana.kymalainen@setlementti.fi

Seuraava uutiskirje ilmestyy kesäkuussa. Kesäkuun uutiskirjeen aineiston viimeinen lähestyspäivä on 6.6.