Setlementtiliiton uutiskirje elokuu 2014

Elokuun uutiskirjeen sisältö

  • Uutiset
  • Tiedotteet
  • Tulevat tapahtumat ja koulutukset
  • S-Asunnot tiedottaa
  • Seuraava uutiskirje

Uutiset

Muutoksia Yhdessä mukana -projektitiimissä

Yhdessä mukana -projektitiimi aloittaa syksyn työskentelyn muuttuneella kokoonpanolla. Hämeenlinnan projektikoordinaattori on vaihtunut ja uutena projektikoordinaattorina on aloittanut Essi Siljoranta. Helsingin projektikoordinaattori jää äitiyslomalle 12.9. ja hänen sijaisenaan aloittaa Heidi Jokinen 1.9.

 

Yhdessä mukana -projekti on Setlementtiliiton koordinoima vanhustyön vertaistoimintaprojekti. Projektissa kehitetään setlementtityöhön seniori- ja vanhustyön yhteisöllinen vertaistoiminnan koulutus- ja toimintamalli, joka ohjaa vahvistamaan ikääntyneiden toimijuutta ja elinympäristön kokonaisvaltaista turvallisuutta vertaistuen, setlementtikeskusten kansalaistoiminnan ja paikallisyhteisöjen avulla. Projekti toimii kuudella pilottipaikkakunnalla, joissa käytännön kehittämistyötä tehdään yhteistyössä paikallisen setlementin, asukkaiden, kunnan ja järjestöjen kanssa. Lue lisää: www.yhdessamukana.fi

Setlementtiliitossa käynnistyi Monikulttuuristen nuorten yhteiskunnallinen aktiivisuus -hanke

Monikulttuurisen toimialan uudessa Monikulttuuristen nuorten yhteiskunnallinen aktiivisuus -hankkeessa kehitetään malli vertaisryhmäkoulutukseen. Hankkeen aikana etsitään keinoja lisätä nuorten aktiivista yhteiskunnallista osallisuutta ja pääsyä mielekkäisiin töihin eli parantaa työelämävalmiuksia. Malli luo yhteyksiä nuorten ja yhteiskunnallisen yrittäjyyden sekä järjestötoiminnan välille.

 

Projektikoordinaattoriksi on valittu Master of Health Care Evelyn Sõer.  Hanke käynnistyy elokuun alussa ja päättyy vuonna 2016.

Tilaa setlementtikalenteri vuodelle 2015

Suosittu setlementtikalenteri sisältää koko setlementtiväen tärkeät yhteystiedot kaikkine liiton tietoineen vuodelle 2015. Kalentereista on saatavilla kaksi kokoa, perinteinen taskukalenteri ja pöytäkalenteri (A5). Kalentereissa on neliväripainettu muovikansi sekä tilaa omille muistiinpanoille.

 

Taskukalenterin hinta on á 10 € ja pöytäkalanterin á 20 €. Lue lisää: linkki ja tilaa kalenterit oheisella lomakkeella: linkki.

Oletko kiinnostunut kehittämään nuorisotyön kansainvälisiä projekteja? – MAYBE -projekti (More And Better Youth Exchanges)

Suomen Setlementtiliitto on mukana nuorisotyön kansainvälisiä hankkeita kehittävässä Maybe -projektissa. Projektia koordinoi Fritidsforum ja mukana on Suomen ja Ruotsin lisäksi myös Norja, Ranska ja Liettua.

 

Ensimmäinen tapaaminen järjestetään Ruotsin Lundissa 6.–9.11.2014. Ensimmäisen tapaamisen tavoitteena on oppia lisää Erasmus+ ohjelmasta, miettiä uusia projekteja ja opetella kirjoittamaan hyvä hankehakemus. Jokaisesta maasta on paikalla viisi nuorisotyöntekijää ja tapaaminen tulee olemaan työntäyteinen.

 

Seuraavien viikkojen aikana saamme tästä lisätietoa, jota päivitetään Setlementtiliiton verkkosivuille www.setlementti.fi

 

Lisätietoja: toimialajohtaja Otto Pasma, otto.pasma(at)setlementti.fi ja puh. 045 636 3630.

Setlementtiliitto vinkkaa Nappi Naapurista

Nappi Naapuri on tulevaisuuden naapuriavun välittäjä. Yhteisrahoitusta keräävä Nappi Naapuri on netti- ja mobiilipohjainen karttapalvelu, jossa naapurit voivat kohdata toisensa sekä tarjota ja etsiä apua.

 

Miten käytännössä?

Palveluun rekisteröitynyt voi ilmoittaa tarvitsevansa apua esimerkiksi koiran ulkoiluttamiseen. Lähellä asuva ”Seija Setlementtiläinen” kiinnostuu ja tarjoaa palvelun kautta apuansa. Apua pyytänyt huomaa, että samassa osoitteessa eräs vanhus pyytää tuomaan maitoa kaupasta. No miksipä ei, lähellähän tässä ollaan.

 

Nappi Naapurin avulla ihmiset tutustuvat lähialueen asukkaisiin, saavat tietoa alueen tapahtumista ja voivat suunnitella vaikkapa yhteisiä tempauksia.

 

Tutustu palveluun tai osallistu yhteisrahoitukseen osoitteessa www.mesenaatti.me/nappi-naapuri-valittamisen-paikka/

Tutustu Uusi paikallisuus -hankkeen työmuotoihin Materiaalipankissa

Uusi paikallisuus -hankkeen verkkosivujen Materiaalipankista löytyy hankkeen toimintapaikkakunnilla toteutettujen tapahtumien, toimintojen ja toimintamallien kuvauksia.

 

Setlementtiliiton koordinoiman Uusi paikallisuus -hankkeen tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia lähiympäristön kehittämiseen. Vuodesta 2011 lähtien Uusi paikallisuus -hankkeessa on testattu ja kehitetty erilaisia vaikuttamista ja osallisuutta edistäviä menetelmiä. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi kansalaisraati, World Cafe ja kehittämiskävelyt. Näihin ja moniin muihin menetelmiin voi tutustua hankkeen kotisivujen Materiaalipankissa osoitteessa www.uusipaikallisuus.fi.

 

Materiaalipankin tavoitteena on tukea setlementtejä hankkeen toimintamallien käyttöönotossa ja soveltamisessa. Annamme mielellämme lisätietoja menetelmistä ja niiden käytännön toteutuksesta sekä autamme niiden hyödyntämisessä setlementtien ja järjestöjen omassa toiminnassa.

 

Lisätietoja: tiedotus- ja projektisihteeri Pihla Ruuskanen, sp. pihla.ruuskanen(at)setlementti.fi tai puh. 040 552 7716.

Muutoksia Uusi paikallisuus -hankkeen henkilöstössä

Kansalaistoiminnan toimialajohtaja Helka Körkkö palaa äitiyslomalta töihin 1.10.2014. Hänen sijaisenaan toimi Piia Puurunen 31.7.2014 asti. Lämpimät kiitokset Piialle innostavasta ja touhukkaasta vuodesta! Onneksemme Piia on tiiviisti mukana setlementtityössä edelleen kansalaistoiminnan toimikunnan puheenjohtajana sekä liittohallituksen ja Puijolan Setlementin hallituksen jäsenenä.

 

Ajalla 31.7.–1.10. hankkeen yhteyshenkilönä on tiedotus ja projektisihteeri Pihla Ruuskanen, sp. pihla.ruuskanen(at)setlementti.fi, puh. 040 552 7716.

 

Noora Karumaa on aloittanut projektityöntekijänä Hervannan Uusi paikallisuus -hankkeessa. Noora toimi keväällä työharjoittelijana hankkeessa ja hän jatkaa osa-aikaisena työntekijänä syksyn ajan. 14.8–30.11.14 välisenä aikana projektipäällikkö Salome Tuomaalan työskentelee maanantaista keskiviikkoon ja Noora torstaisin ja perjantaisin. Heidät tavoittaa puhelinnumerosta 050 592 7503.

Kansalaisraatikäsikirja

Uusi paikallisuus -hankkeessa työstetään tällä hetkellä yliopistoyhteistyönä käytännönläheistä opasta kansalaisraatien järjestämiseen. Opas ilmestyy loppusyksystä 2014.

 

Lisätietoja kansalaisraati-menetelmästä hankkeen sivuilta osoitteesta www.uusipaikallisuus.fi/toimintamuodot/

Visailu sujui rennossa hengessä
Allianssin Olli Joensuu esittää pantomiiminä sanaa ”karhukirje”

Mun talous -hanke mukana Porin SuomiAreenassa

Setlementtiliiton, Nuorisoasuntoliiton, Nuorisosäätiön ja Takuu-Säätiön yhteinen Mun talous -hanke järjesti yhdessä FINE:n rahoitus- ja vakuutusneuvonnan kanssa 18.7. Porin SuomiAreenassa leikkimielisen visailun otsikolla ”Mun talous – Mitä olet aina tahtonut tietää rahasta!”. Visailussa oli osallistujina poliitikkoja, järjestöihmisiä ja opettajia. Poliitikkojen joukkueeseen kuuluivat Antti Kaikkonen (keskusta), Sampsa Kataja (kokoomus) ja Kristiina Salonen (SDP). Järjestöjen joukkueen muodostivat Olli Joensuu (Allianssi), Minna Vierikko (Nuorisoasuntoliitto) ja Anastasia Lapintie (KRITS). Kolmannessa joukkueessa kisailivat porilaiset historian ja yhteiskuntaopin lehtorit Arja Laulainen, Raimo Peltonen ja Jari Leivo. Visailun juonsi stand-up koomikko Lotta Backlund ja lisäksi kilpailijoiden suorituksia oli arvostelemassa nelihenkinen nuorten raati, johon kuului kaksi jäsentä OSNU 2013 – Osallistuvat nuoret ry:stä sekä SAFARI – matka yhteiskunnalliseen tekemiseen -leiriltä.

 

Tapahtumassa käytiin keskustelua nuorten talousosaamisesta visailun muodossa. Mukana oli muun muassa sanaselitystehtäviä, pantomiimia ja tietokilpailua. Yleisöä oli paikalla mukavasti ja kilpailijat heittäytyivät visailuun kiitettävästi, kuten kuvistakin näkyy. Kokonaisuutena tapahtuma onnistui erittäin hyvin.

 

Ehdota vuoden 2014 demokratiapalkinnon saajaa elokuun aikana – teemana lähidemokratia

Oikeusministeriö jakaa demokratiapalkinnon tänä vuonna lähidemokratiaa edistäville hankkeille, ryhmille tai innovaatioille. Ehdotuksia palkinnon saajiksi voi lähettää 30. elokuuta saakka. Ehdokkaita voivat ilmoittaa sekä yksittäiset ihmiset että järjestöt ja muut organisaatiot.

 

Lue lisää: linkki.

Setlementtiliitto on mukana Allianssin nuorisotyön kampanjassa, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta nuorisotyön merkityksestä

Allianssi pyytää jäsenjärjestönsä ja kuntien nuorisotyön viemään tänä syksynä nuorisotyön viestiä. Nuorisotyön merkitys nostetaan esille Nuorisotyön viikolla 29.–5.10.2014.

 

Nuorisotyön viikon tehtävänä on tuoda tietoisuuteen ja herättää keskustelua nuorisotyön arvosta ja syvemmästä merkityksestä yhteiskunnassa. Viikon aikana välitetään tietoa nuorisotyöstä päättäjille ja kerrotaan nuorten ja nuorten kanssa toimivien tarinoita.

 

Yhteistyössä Allianssin kanssa kampanjaa valmistelevassa työryhmässä ovat mukana 4H-liitto, Suomen Partiolaiset, Nuorisoseurojen Liitto, Setlementtiliitto, Kuntaliitto ja Kanuuna-verkosto.

 

Merkitse jo nyt Nuorisotyön viikko kalenteriisi. Lisätietoa siitä, miten voitte olla mukana kampanjassa seuraa lähempänä. Syksyllä tuodaan nuoret ja nuorisotyö iloisin värein esille!

 

Lue lisää: www.alli.fi/nuorisotyonviikko

Tiedotteet

Hämeenlinnan seudun Setlementti hakee toiminnanjohtajaa

Hämeenlinnan seudun Setlementti hakee toiminnanjohtajaa. Toiminnanjohtaja johtaa setlementtiä ja vastaa toiminnan suunnittelusta, toteuttamisesta, taloudesta sekä kehittämistoiminnasta hallituksen ohjauksessa. Toiminnanjohtaja toimii työyhteisössä esimiehenä ja työnantajan edustajana. Lisäksi toiminnanjohtaja kehittää ja toteuttaa yhdistyksen koordinoimaa kansalais- ja kehittämistoimintaa, edistää järjestöjen ja Hämeenlinnan kaupungin sekä seudun muiden kuntien välistä yhteistyötä, antaa talous- ja projektihallinnon tukea muille järjestöille sekä luo ja kehittää toiminnanjohtajien verkoston vertaisryhmätoimintaa.

 

Hakuaika päättyy 26.8.2014. Tutustu ilmoitukseen: linkki.

Setlementtiliitto on muuttanut väistötiloihin

Muistathan, että Setlementtiliitto on muuttanut väistötiloihin. Setlementtiliiton väistötilat säilyvät entisten toimitilojen välittömässä läheisyydessä. Liiton viestintä ja taloushallinto muuttivat yhden kerroksen alaspäin, yhteisiin toimitiloihin S-Asuntojen kanssa (osoitteeseen Läntinen Brahenkatu 2, 3. kerros). Setlementtiliiton projektien ja toimialojen työntekijät muuttivat osoitteeseen Josafatinkatu 2 C 5, joka niin ikään sijaitsee samassa rakennuksessa vanhojen toimitilojen kanssa.

Tulevat tapahtumat ja koulutukset

Päivä aikaa pohtia – setlementtien poika- ja miestyönpäivät

Aika: 28.8.2014 klo 10:00

Paikka: Kaupinojan sauna, Tampere

 

Tervetuloa! Järjestämässä: Kölvi-toiminta, Miesten kansalaistalo Mattila sekä Setlementtinuorten Hämeen piiri ry. Tutustu päivien tarkempaan ohjelmaan täällä: linkki.

Yhteisöllisen vertaistoiminnan seminaari

Aika: 29.–30.9.2014

 

Setlementtiliiton Yhdessä mukana -projekti kutsuu kaikki kiinnostuneet mukaan Yhteisöllisen vertaistoiminnan seminaariin syyskuussa! Seminaari on tarkoitettu setlementtien henkilöstölle, vapaaehtoisille ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Seminaarissa hyödynnetään videoneuvotteluyhteyksiä ja se järjestetään samanaikaisesti Helsingissä, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Parkanossa, Rovaniemellä ja Savonlinnassa. Seminaari on maksuton ja siihen voi osallistua joko molempina tai vain toisena päivänä.

 

Tarkemman ohjelman ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä: linkki.

Setlementtien monikulttuurisen työn verkostotapaaminen Pikku-Syötteellä 16.–17.10.2014

Tervetuloa monikulttuurisen työn toimijoiden tapaamiseen Oulun Seudun Setlementin vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteelle!

 

Käsittelemme päivien aikana muun muassa työllistymisen ja kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuuksia kotouttamistyössä sekä tarkastelemme rahoitusmahdollisuuksia. Verkostopäivillä on mahdollisuus kertoa ja kuulla eri setlementtien monikulttuurisen työn ajankohtaisista kysymyksistä ja toimintamuodoista. Ohjelmassa on myös puhekaraokea sekä tapaamisen teemaan sopivaa SyöteCircuitia.

 

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Oulun Seudun Setlementin, Oulun kansalaisopiston ja Pohjola-opiston kanssa. Ilmoittautuminen ja tarkemmat tiedot päivitetään Setlementtiliiton verkkosivuille vielä tämän viikon aikana. Verkostotapaamisen osallistujille järjestetään yhteiskuljetus Pikku-Syötteelle Oulusta ja takaisin.  Osallistumismaksu on 100 € (kahden hengen huone) tai 130 € (yhden hengen huone), osallistuminen ilman majoitusta ruokailuineen 60 €

 

Lisätietoja : toimialajohtaja Matti Cantell, matti.cantell(at)setlementti.fi  ja puh. 050 594 5276

African Cultural Evening

Aika: lauantaina 23.8.2014 klo 17.00–19.00

Paikka: Kulttuurikeskus Caisa (Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki)

 

Setlementtiliitto on mukana järjestämässä Afrikkalaista kulttuuri-iltaa. Koko perheen tapahtumassa esiintyjinä nähdään Tripple 2, Dhaanto Dance ja Larryne Melh. Lapsille on luvassa tarinankerrontaa. Tilaisuudessa on mahdollista ostaa myös afrikkalaista ruokaa huokeaan hintaan kello 16.00 alkaen. Sisäänpääsy on maksuton, tervetuloa tutustumaan afrikkalaiseen kulttuuriin!

Setlementtiliiton sukupuolisensitiivisen nuorisotyön kehittämishankkeen avajaisseminaari

Aika: 11.11.2014

Paikka: Kalliolan setlementtitalo (Sturenkatu 11, 00510 Helsinki)

 

Setlementtiliiton sukupuolisensitiivisen nuorisotyön kehittämishankkeen avajaisseminaari järjestetään Kalliolan setlementtitalolla tiistaina 11.11.2014. Samassa yhteydessä juhlitaan Helsingin Poikien Talon hankkeen päättäjäisiä. Seminaarin teemana on Voimauttaminen nuorisotyössä. Pääpuhujana on VTT Harry Lunabba.

 

Syksyn uutiskirjeissä ja Setlementtiliiton nettisivuilla aiheesta lisää myöhemmin!

 

Lisätiedot: projektipäällikkö Jelena Santalainen, jelena.santalainen(at)setlementti.fi ja puh. 050 381 5333.

Nuorisotyön neuvottelupäivät 21.–22.8. Rovaniemellä

Rovaniemen nuorisotyön neuvottelupäiville osallistuu noin 60 henkilöä. Osallistujat tulevat ympäri Suomen eri setlementeistä, joten paikalla on hieno joukko setlementti nuorisotyöntekijöitä.  Päivien aiheena on setlementtinuorisotyöhön tutustuminen. Päivien tärkeä anti joka vuosi on tiedon jakaminen setlementtiväen kesken ja tällä kertaa se on nostettu päivien keskiöön. Lavalle astelee viisi eri setlementtitoimijaa kertomaan omasta toiminnastaan. Rahoittajien edustajat tuovat terveisensä neuvottelupäiville omissa puheenvuoroissaan. Paikallinen väri maalataan tapahtumaan Rovaniemen kaupungin edustajan puheenvuorolla ja ennen kaikkea torstai-illan Tyttöjen Talo -tutustumiskäynnillä.

 

Tutustu päivitettyyn ohjelmaan täällä: linkki.

Sukupuolisensitiivisen työn päivät

Aika: 17.–18.9.2014

Paikka: Pikku-Syöte

 

Oulun Seudun Setlementin eri toimijat ja heidän yhteistyökumppaninsa järjestävät Sukupuolisensitiivisen työn päivät 17–18.9. Oulussa ja Pikku-Syötteellä. Luvassa on mielenkiintoisia luentoja, työpajoja, verkostotori sekä monenlaista muuta toimintaa. Päiviin osallistuvilla on lisäksi mahdollisuus tutustua uusissa osoitteissa toimiviin Poikien Taloon tai Tyttöjen Taloon. Tutustu päivien ohjelmaan tarkemmin täällä: linkki.

Yhdenvertainen osallisuus -verkostotapaaminen

Aika: 18.-19.9.2014
Paikka: Harjulan Setlementti (Harjulankatu 7, 15150 Lahti)
 

Tässä tapaaminen sinulle, joka rakastat, vihaat tai suhtaudut viileän yhdentekevästi taiteeseen nuorisotyössä – eli kaikille nuorten parissa toimiville tai nuorisotyötä suunnitteleville!

 

Lue lisää: linkki.

Tule mukaan Senioriareena -risteilylle Viking Mariellalle 3.-5.11.2014!

Senioriareena on uusi, moderni, innovatiivinen ja vuorovaikutteinen keskustelutapahtuma sosiaali- ja terveysalan toimijoille, päättäjille ja asiasta kiinnostuneille kansalaisille!

 

Senioriareena haastaa valtakunnan sotepäättäjät ja -vaikuttajat vuorovaikutteiseen keskusteluun liike-elämän ja kansalaisten kanssa. Tapahtuma on tarkoitettu erityisesti kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, päättäjille ja järjestöille, sekä asiasta kiinnostuneille kansalaisille.

 

Senioriareenan yhteydessä järjestetään myös ensimmäinen Vanhuus Rokkaa -risteily Viking Linen m/s Mariellalla 3.-5.11.2014 reitillä Helsinki-Tukholma-Helsinki.

 

Viihteestä vastaavat Vanhuus Rokkaa tähdet Vicky Rosti (3.11.) ja Pave Maijanen (4.11.) Olli Lindholm ja Laura Voutilainen.

 

Tutustu risteilyn tarkempaan ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan: linkki.

Syksyn liittokokous

Aika: 22.11.2014

Paikka: Helsinki

 

Syksyn 2014 liittokokous järjestetään Helsingissä lauantaina 22. marraskuuta. Lisätietoja päivitetään myöhemmin Setlementtiliiton verkkosivuille www.setlementti.fi.

S-Asunnot tiedottaa

S-Asuntojen nimi muuttuu syyskuussa Setlementtiasunnoiksi

S-Asunnot Oy:n nimi muuttuu 1.9. alkaen, uusi nimi on Setlementtiasunnot Oy. Myös tytäryhtiön Senioriasumisoikeus Oy:n nimi muuttuu, uusi nimi on Setlementtiasumisoikeus Oy. Myös Ässäkodit muuttuvat Setlementtikodeiksi.

 

Nimenmuutoksilla halutaan vahvistaa setlementtitaustaa, joka tuo asumiseen ihmiskeskeisyyttä, ihmisten taitoja ja osaamisen tunnistamista sekä erilaisuuden hyväksymistä. Yhtiömme ovat yhteisöjen rakentajia, asumisen palvelujen moniosaajia ja yhteiskunnallisesti hyvän ja kestävän asumisen tuottajia.

Kuntamarkkinat 10.–11.9. Kuntatalolla Helsingissä

Setlementtiasuntojen nimi lanseerataan Kuntamarkkinoilla. Koko henkilökuntamme on mukana kertomassa upeasta konseptistamme. Setlementtiasunnot Oy löytyy osastolta 2.36, 2. kerroksesta. Tervetuloa vierailemaan pisteellä!

Korttelivalmentaja -hanke

Talojen yhteisökoordinaattorien työ tulee ulottumaan myös taloista ulos, kun asukastiloista tulee todellisia setlementtitaloja. Hankkeessa edistetään monisukupolvista yhteistyötä ja naapuruutta. Hankkeen pilotteja ovat muun muassa Pilvilinnan yhteistyö lähikoulun kanssa ja monikulttuurisuuden edistäminen Viikissä. Haagaan viritellään alueen vanhusten ruokailua. Hanketta vetää asumispalvelupäällikkö Anna Vuorio.

Tervetuloa uudet yhteisökoordinaattorit

Seija Vepsäläinen työskentelee Hyvinkäällä sekä Hyvinkään Setlementtiasuntojen vuokratalossa että Hyvinkään Martinkartanon asumisoikeustalossa.

 

Henna Kajava on Saunalahden Setlementtiasuntojen uusi yhteisökoordinaattori.

Tapahtumia syksyllä 2014

Nyyttipuiston sadonkorjuujuhlat Alppikylässä (Alppikylänkatu 22-24, 00770 Helsinki) tiistaina 2.9. klo 17–19.

 

Ohjelmassa muun muassa vihannesten ja siementen tunnistamista, yrttien nimeämistä, aistipolku, yhteislaulua sekä pientä naposteltavaa.

 

Setlementtirock, Havukosken Setlementtiasunnot (Kytötie 18, 01360 Vantaa) perjantaina 5.9. klo 15–18.

 

Rockin avaa toimitusjohtajamme Kimmo Rönkä. Musiikista vastaa: Deeku & Bin Haden, Emily Worton, Maria Hänninen, Pelle Miljoona United. 150 ensimmäiselle tarjolla paellaa, kahvia ja mehua.

 

Saunalahden POPITÄ-pihajuhlat (Itäviitta 5-7, 02330 Espoo) perjantaina 5.9. klo 16–19. Ohjelmassa muurinpohjalettuja, makkaran grillausta, kahvia, mehua, täytekakkua. Lapsille pleikkahuone ja spraymaali työpaja. Mukana myös improteatteri Eskot itäisestä universumista ja räppäri Puppa J.

Seuraava uutiskirje

Setlementtiliiton uutiskirje kertoo liiton sekä setlementtien ajankohtaisia kuulumisia ja tapahtumia setlementtikentälle.

 

Otamme mielellämme vastaan setlementtien uutisia Setlementtiliiton uutiskirjeeseen. Uutiskirjeen materiaalit voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen kirsi.lohtander(at)setlementti.fi.

 

Seuraava uutiskirje ilmestyy syyskuussa. Syyskuun uutiskirjeen aineiston viimeinen lähetyspäivä on 11.9.

 

Elokuisin terveisin,

Setlementtiliiton väki