Setlementtiliiton uutiskirje tammikuu 2014

Tammikuun uutiskirjeen sisältö

  • Uutiset
  • Tiedotteet
  • Tulevat tapahtumat ja koulutukset
  • S-Asunnot tiedottaa
  • Seuraava uutiskirje

Uutiset

Setlementtiliikkeen RAY:n avustukset vuodelle 2014 yli 10 miljoonaa euroa

Raha-automaattiyhdistyksen hallitus on esittänyt avustuksia jaettavaksi setlementtiliikkeelle tälle vuodelle 10 879 000 euroa. Haettu määrä oli noin 21 840 000 euroa.

 

Vuodelle 2013 esitys oli 9 600 000 euroa, joten kasvua on noin 1,3 M€. Todellisuudessa summa on vieläkin suurempi, koska Rikosuhripäivystys siirtyi vuodenvaihteessa Mielenterveysseuraan eikä sisälly Setlementtiliiton tämän vuoden lukuihin.
 

Lapsiperheiden ideaolohuone alkaa tammikuussa

Palosaarella käynnistyy tammikuussa lapsiperheille suunnattu ideaolohuonetoiminta. Toiminnallisissa tapaamisissa viihdytään, tehdään ja ideoidaan yhdessä miten Palosaari voisi olla lapsiperheille entistä parempi paikka asua.  Kevään edetessä tarkoitus on ideoinnin lisäksi alkaa toteuttaa jotain yhdessä ideoitua ja päätettyä asiaa. Vapaamuotoinen toiminta on maksutonta ja avointa kaikille palosaarelaisille perheille ja perheenjäsenille. Lue lisää: linkki.

 

Valtaa Vanhuus -kansalaisliike Setlementtiliittoon

Valtaa Vanhuus -kansalaisliikkeen vetovastuu siirtyi Suomen Setlementtiliittoon. Liikkeen puheenjohtajana vuoden ajan toimii Pirkko Ruuskanen-Parrukoski, Seniori- ja vanhustyön toimialajohtaja. Lue lisää: linkki.
 

Tiedotteet

Paikkoja auki Setlementtiliitossa

Setlementtiliitto hakee projektipäällikköä sukupuolisensitiivisen nuorisotyön kehittämishankkeeseen ja projektityöntekijää nuorten taloudenhallinnan kehittämishankkeeseen. Hakuaika päättyy 31.1. Lisätiedot: linkki.

Tulevat tapahtumat ja koulutukset

 

Kevään 2014 setlementtipäivät Heinolassa 24. – 26.4.2014
 

Teema: Kansalaisyhteiskunnan tila ja tulevaisuus

 

Torstai 24.4.
Klo 9.30: Ilmoittautuminen ja aamupala
Aamupäivä: Asiantuntijaluennot
Iltapäivä: Työskentelyä
Ilta: Kaupungin vastaanotto

 

Perjantai 25.4.
Aamupäivä: Asiantuntijaluennot
Iltapäivä: Työpajat
Ilta: Jyränkölän Setlementin 70-vuotisjuhla

 

Lauantai 26.4.
Aamupäivä: Asiantuntijaluento ja jyränköläläisten teatteriesitys
Ilta: Liittokokous
Klo 14.00: Tapahtuma päättyy

 

Tarkempi ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan helmikuussa.
 

Vanhuus Rokkaa –kiertue keväällä 2014


Vanhuus Rokkaa –konserttikiertue järjestetään jo kolmannen kerran peräkkäin keväällä 2014.
Konserttiaikataulu on seuraava:


Ti 18.3. Lahti (Sibeliustalo)
Ke 19.3. Helsinki (Savoy-teatteri)
Ti 25.3. Savonlinna (Savonlinnasali)
Ke 26.3. Tampere (Tampere-talo)
Ti 1.4. Oulu (Madetojasali)
Ke 2.4. Jyväskylä (Paviljonki)


Konsertin esiintyjinä nähdään Suvi Teräsniska (ei Lahti), Laura Voutilainen (ei Tampere), Olli Lindholm, Pave Maijanen ja Vicky Rosti (vain Tampere ja Lahti). Konsertin juontaa Heikki Hilander ja musiikista vastaa Housebändi Hampaattomat. Kapellimestarina toimii Pekka Siistonen.


Vanhuus Rokkaa on moderni suomalaisen seniori- ja vanhuustyön tukemiseen suunniteltu hyväntekeväisyyskonsepti. Tule sinäkin mukaan rokkaamaan ja lunasta lippusi oman paikkakuntasi konserttiin!
 

Nuorten leiri Pikku-Syötteellä - Hakuaika päättyy 24.1.

Atria ja Suomen Setlementtiliitto järjestävät nuorten leirin Pikku-Syötteellä 31.1.-5.2.2014. Nuorille suunnatun leirin teemana on oman elämän hallinta. Leirin kustannuksista vastaa Atria. Nuorten valinnasta ja leiristä vastaa Setlementtiliitto. Setlementin työntekijä voi ehdottaa nuoria leirille 24. tammikuuta 2013 klo 16 saakka.

 

Atria on valinnut hyväntekeväisyyskampanjansa teemaksi nuorten hyvinvoinnin. Atria haluaa olla mukana tukemassa suomalaisten nuorten arkea. Setlementtiliitto valittiin yhteistyökumppaniksi, koska sillä on pitkät perinteet, se on tunnettu ja luotettava sivistys- ja sosiaalityötä tekevä elämänkulkujärjestö, ja sen toiminta kattaa koko Suomen. Käy Atrian Facebook-sivuilla jättämässä paremman arjen vinkkisi. Jokaisesta vinkistä Atria lahjoittaa 4 € leirin hyväksi!

Lue lisää: linkki.

 

Kaikki mukaan – työkaluja yhdenvertaiseen osallisuuteen!

Mitä on yhdenvertainen mahdollisuus osallistua? Mitkä ovat yhdenvertaisen osallistumisen ja osallisuuden esteitä? Miten niitä voidaan purkaa?

 

Tervetuloa työpajapäivään saamaan näkökulmia ja työkaluja yhdenvertaiseen osallisuustyöhön. Päivä on suunnattu kaikille alalla työskenteleville tai alaa opiskeleville, jotka ovat kiinnostuneita tarkastelemaan osallisuutta kansalaisvaikuttamisen ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Tapahtuma on maksuton.

 

Aika: keskiviikko 9.4.2014 kello 09.30–16.00
Paikka: Monitoimitalo 13. Satakunnankatu 13, Tampere

 

Aamupäivällä perehdymme tutkimustiedon kautta osallistumista ja osallisuutta rajoittaviin tekijöihin. Kuulemme asiantuntijapuheenvuoron rasismin muodoista monikulttuurisen osallisuustyön kipukohtana ja syvennymme yhteiskunnan asettamiin ja järjestöjen toiminnassa piileviin osallisuuden esteisiin.

 

Lisää näkökulmia ja kokemuksia kuullaan vielä sohvapöytäkeskustelussa, johon osallistujat voivat lähettää etukäteiskysymyksiä keskustelijoille.

 

Iltapäiväksi siirrytään osallisuuden esteistä ratkaisuja etsiviin työpajoihin. Työpajoissa tutustutaan osallistumisen kynnystä madaltaviin kokemuksiin ja työmenetelmiin.  Lähtökohtana ovat käytännöt, joita voidaan soveltaa monenlaisten ihmisten parissa toimittaessa. Työpajan saa valita oma mielenkiinnon mukaan seuraavista teemoista: draamamenetelmät ja pelien mahdollisuus osallisuustyössä, sosiaalinen esteettömyys järjestötyössä, normikriittinen lähestymistapa, sekä osallistujien tavoittaminen ja ihmisten innostaminen. 

 

Laita päivämäärä jo kalenteriin.  Ennakkoilmoittautumiset ja lisätietoa pihla.ruuskanen(at)setlementti.fi 
Ennakkoon ilmoittautuneille lähetämme sähköpostitse tarkempaa tietoa. Tapahtuman järjestää Suomen Setlementtiliiton Uusi paikallisuus -hanke ja Monikulttuurisen työn toimiala.

 

Sipin päivää vietetään perjantaina 14.2.2014 klo 8 - 10

Sipin päivän aamiainen on vapaamuotoinen perinteeksi muodostunut aamiaistilaisuus, joka on saanut nimensä suomalaisen setlementtiliikkeen perustajan Sigfrid Sireniuksen mukaan.

 

Suomen Setlementtiliitto ja Kalliolan setlementti toivottavat teidät lämpimästi tervetulleeksi Sipin päivän aamiaiselle Kalliolan setlementtitaloon, osoitteeseen Sturenkatu 11, Helsinki. Ilmoittautumiset 7.2.2014 mennessä Merja Eloaholle merja.eloaho(at)setlementti.fi.

 

Setlementtien yhteinen kansalaistoiminnan seminaaripäivä


Kuopion Setlementti Puijola ja Setlementtiliiton kansalaistoiminnan toimiala järjestää setlementtien yhteisen seminaaripäivän Kuopiossa 30.1.2014. Tervetuloa inspiroitumaan, innostumaan ja innostamaan! Lue lisää: linkki.

 

SenioriAreena Viking Mariellalla 3. – 5.11.2014


SenioriAreena on uusi innovatiivinen, vaikuttava ja vuorovaikutteinen keskustelutapahtuma sosiaali- ja terveysalan toimijoille, päättäjille ja asiasta kiinnostuneille kansalaisille.

 

Senioriareena järjestetään 3.-5.11. Viking Mariellan risteilyn yhteydessä välillä Helsinki-Tukholma-Helsinki. Yksi Senioriareenan pääpuhujistamme on EU-parlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Tarkempi ohjelma julkaistaan tammikuussa 2014.

 

Suomen Setlementtiliitto on SenioriAreenan pääyhteistyökumppani. Syksyn 2014 Setlementtipäivät ja liittokokous järjestetään Senioriareenan yhteydessä.

 

S-Asunnot tiedottaa

Asukkaiden joulujuhlaa vietettiin teatterin ja tanssin merkeissä


Tiistaina 10.12.2013 vietettiin S-Asunnot Oy:n ja Senioriasumisoikeus Oy:n asukkaitten joulujuhlaa Kalliolan setlementtitalossa. Esa Fagerlund toivotti juhlijat tervetulleiksi katsomaan mukaansatempaavaa ohjelmaa. Seurasimme Lahden kaupunginteatterin kiertue-esitystä ”Aina joskus sattuu”, jossa esiintyjinä olivat Eeva-Kirsti Komulainen ja Mikko Perkola. Ihailimme erilaisia musiikkiesityksiä sekä Kalasataman Ässäkotien, lähes 80-vuotiaan Uriel Hyltonin tanssiesitystä. Joulumieltä toi myös jouluisat kahvit ja tortut.
 

Seuraava uutiskirje


Setlementtiliiton uutiskirje kertoo liiton sekä setlementtien ajankohtaisia kuulumisia ja tapahtumia setlementtikentälle.


Otamme mielellämme vastaan setlementtien uutisia Setlementtiliiton uutiskirjeeseen. Uutiskirjeen materiaalit voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen kirsi.lohtander(at)setlementti.fi.


Seuraava uutiskirje ilmestyy helmikuussa. Helmikuun uutiskirjeen aineiston viimeinen lähetyspäivä on  11.2.2014.

 

Suomen Setlementtiliitto toivottaa onnellista alkanutta vuotta 2014!