Setlementtiliiton uutiskirje kesäkuu 2015

 

Kesäkuun uutiskirjeen sisältö

  • Uutiset
  • Tiedotteet
  • Tulevat tapahtumat ja koulutukset
  • Setlementtiasunnot tiedottaa
  • Seuraava uutiskirje

Uutiset

Lapsi- ja nuorisotyön rakenteen esitysluonnoksen kommenttikierros

Lapsi- ja nuorisotyön rakenneuudistus on edennyt siihen pisteeseen, että kehittämispäivien ja aluetyöryhmien keskustelujen pohjalta on laadittu ensimmäinen esitysluonnos uudesta rakenteesta. Kommentoi luonnosta 14.8. mennessä!

 

Esitysluonnos on laadittu lapsi- ja nuorisotyön kehittämispäivien julkilausumien ja aluetyöryhmien keskustelujen perusteella. Kommenttikierroksen jälkeen esitysluonnos toimitetaan lapsi- ja nuorisotyön toimikunnalle ja liittohallitukselle. Esitys lapsi- ja nuorisotyön uudesta rakenteesta käsitellään Setlementtiliiton liittokokouksessa 28.11. Vaasassa.

 

Linkki esitysluonnokseen ja kyselyyn.

 

Lisätietoja Liisa Ojalalta, liisa.ojala(at)setlementti.fi

Vuolle setlementtiläiset liikuttivat työajalla

Liikuta minua -päivää vietettiin Kukan päivänä 13.5. Päivän ajatus on ilahduttaa ja liikuttaa eri-ikäisiä, mutta aivan erityisesti ikäihmisiä. Lisäksi nostetaan vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä esille, rohkaistaan ja kutsutaan uusia vapaaehtoisia mukaan. 

Yksi palaute päivän kulusta Oulussa kuului näin:

"Päivä sujui hienosti ja ainakin meillä liikuttajilla oli älyttömän mukavaa ja saimme siitä itsellemme paljon. Kävimme asukkaiden kanssa Kauppahallissa kahvilla eikä tulomatkalla pieni sade haitannut ketään. Sen jälkeen jäimme vielä juttelemaan asukkaiden kanssa molemmille osastoille. Luulen, että myös asukkaat olivat tyytyväisiä."

Vuolle Setlementin henkilökunta osallistui tänä vuonna aikaisempaa runsaslukuisemmin tapahtumiin Oulussa työnantajan kannustamana.  Liikutimme ikäihmisiä opistomme läheisissä hoivakodeissa ja erityisammattioppilaitoksessa. Tyttöjen Talolaiset järjestivät rappukahvit keskustassa ja maahanmuuttajaopiskelijat musisoivat läheisellä koululla.  Kokemukset olivat innostavia.  Moni jäi miettimään, kuinka helppoa ilahduttaminen on ja toisaalta, kuinka onnellinen olo itsellä oli tuon työpäivän jälkeen.

 

Liikuta minua -päivää on vietetty vuodesta 2009 lähtien.  Idean ikääntyvien liikuttamisesta juuri Kukan päivänä toteutti Vuolle Setlementin vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES. Nykyisin valtakunnallisen kampanjapäivän aikana lukuisat opiskelijaryhmät, vapaaehtoiset, työyhteisöt ja oppilaat vierailevat ja liikuttavat ikääntyviä. Myös kotona asuvia ikääntyviä liikutetaan tapahtumapaikoille.  Päivä on odotettu puolin ja toisin.  Sekä liikuttajat että liikutettavat liikkuvat ja liikuttuvat monella tavalla päivän aikana. Lämpimiä kohtaamisia tapahtuu sukupolvien välillä. Moni saa kaipaamansa potkun ryhtyä vapaaehtoiseksi.

Haastamme kaikki setlementtiläiset mukaan vuoden 2016 tapahtumaan!

Terveisin,

VARESlaiset Vuolle Setlementistä
Anne Mustakangas-Mäkelä ja Annukka Oksman-Hiukka

 

Linkki Kansalaisareena ry:n sivuille valtakunnalliseen Liikuta minua-päivän tapahtumalistaan

Linkki Vapaaehtoistoiminnan verkosto VAREksen sivuille

Nuoret vanhemmat -teemapäivä kokosi yhteen asiantuntijoita verkoston toiveesta

MeKaikki!-hanke tukee setlementeissä tehtävän sukupuolisensitiivisen työn verkostoitumista ja yhteistyötä. Yksi tapa tähän ovat teemapäivät, jotka kokoavat saman alan asiantuntijoita yhteen tapaamaan toisiaan, sekä pohtimaan ja keskustelemaan jostakin valitusta teemasta. Kesäkuussa hanke järjesti Nuoret vanhemmat -teemapäivän verkostolta nousseen toiveen pohjalta. Hanke kannustaakin kaikkia sukupuolisensitiivistä työtä tekeviä ottamaan yhteyttä ja kertomaan toiveensa tulevista tapahtumista.

Lue lisää.

Ryhmästä rohkeutta omien ideoiden toteuttamiseen

Millaisista yrityksistä nuoret haaveilevat? Joku haluaa perustaa ravintolan, joku kampaamon ja joku toinen autokorjaamon. Neljäs haluaisi myydä kotimaassaan kalaa rannikolta sisämaahan. Yrityksen tuottoakaan ei laitettaisi omaan taskuun, vaan johonkin hyvään tarkoitukseen. Sillä voisi esimerkiksi parantaa lasten ja nuorten hyvinvointia tai vaikkapa auttaa sotaorpoja. Nämä ovat esimerkkejä asioista, joista nuoret haaveilivat Meillä on idea -hankkeen yhteiskunnallisen yrittäjyyden koulutuksessa.

Lue lisää.

Pohjoismaisten setlementtiliikkeiden edustajat sopivat IFS Nordenin perustamisesta

Islannin, Suomen ja Ruotsin setlementtiliikkeiden edustajat kokoontuivat Tukholmaan ja sopivat yhteispohjoismaisen organisaation IFS Nordenin perustamisesta. IFS Nordeniin kuuluvat setlementtiliikkeen kansalliset järjestöt Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Islannista, Färsaarilta, Grönlannista ja Ahvenanmaalta. Organisaatio noudattaa setlementtiliikkeen arvoja ja se on kansainvälisen setlementtiliiton IFS:n (International Federation of Settlements and Neighbourhood Centres) jäsen.

Lue lisää.

Taide levittäytyy lähiöihin

Setlementtiliiton koordinoimassa yhteisötaidehankkeessa toteutetaan kesän ja syksyn aikana erilaisia taideprojekteja kuudella paikkakunnalla. Taitelijat tai taiteilijayhteisöt jalkautuvat Tampereen Hervantaan, Kemijärvelle, Espoon Matinkylään, Helsingin Kallioon, Hämeenlinnaan ja Vaasan Palosaarelle tekemään taidetempauksia yhdessä asukkaiden kanssa.

 

Tampereen Hervantaan kurvaa kesäksi Taidekärry. Vanhat maitokärryt kuljettavat mukanaan pieniä tehtäviä asukkaille, joista taitelijat rakentavat yhteisöllisen taideteoksen. Yhteisöllisessä projektissa kuka tahansa kärryn kohtaava pääsee sanoittamaan laulua, maalaamaan taulua, ottamaan valokuvia tai merkitsemään lempipaikkansa Hervannassa. Taidekärryn taidetta päästään ihailemaan Hervannan Uusi paikallisuus -hankkeen päätösjuhlissa ”HervantaEtkoissa” 28.8.2015. Lisätietoja Etkoista tästä linkistä.

 

Kemijärvelle toteutetaan katutaideprojekti, jossa kaikenikäiset asukkaat pääsevät kokeilemaan graffititaidetta kokeneiden graffititaiteilijoiden kanssa. Kaupungin luvalla graffitein koristellaan purku-uhan alla olevan paikallinen Kuumaniemen koulu.

 

Espoon Matinkylässä asukkaat ovat päässeet tekemään omia eri materiaaleja yhdistäviä viestejä useissa työpajoissa kevään mittaan. Viestit poltetaan emalikylteiksi, jotka kiinnitetään yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa kaupungin omistaman ylikulkusillan kaiteeseen. Osana projektia on tehty tiivistä yhteistyötä Kalliolan setlementin kanssa, jonka Asukastalo Kylämaja sijaitsee taideteoksen sijoituspaikan vieressä.

 

Hämeenlinnassa projekti toteutetaan syksyllä. Yhdessä asukkaiden kanssa kootaan teltta helmistä. Vaasan Palosaarella taideprojekti on innostanut asukkaita kokeilemaan mosaiikin tekoa. Valmiista mosaiikkitauluista ladotaan taideteos Palosaaren alueelle kaikkien ihailtavaksi. Lue lisää: linkki.

 

Kalliossa yhteisötaideprojektissa tehdään lauluja Kalliosta. Projektissa asukkaat pääsevät kokeilemaan eri tapoja laulun sanojen tekoon, säveltämään ja jättämään Kallio-muistonsa videolle. Materiaaleista kootaan Kalliosta kertova laulu ja video. Osana projektia järjestettiin yhteistyössä Kalliolan setlementin kanssa työpaja, jossa asukkaat pääsivät ideoimaan unelmiensa Kalliolan setlementtitaloa. Lue lisää: linkki. Unelmoinnin taustalla on Kalliolan setlementtitalon remontti, jossa taloon rakennetaan monikäyttöisiä tiloja kansalaistoiminnalle.

 

Yhteisötaideprojektin etenemistä voi nyt seurata myös Facebookissa ja Instagramissa nimellä Taidetta lähellä.

Oletko kiinnostunut soveltamaan Uusi paikallisuus -hankkeen työmuotoja?

Uusi paikallisuus -hankkeessa on testattu ja kehitetty vuosina 2011-2015 erilaisia asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia tukevia menetelmiä ja toimintatapoja. Tampereen Hervannassa asukkaita on erityisesti tuettu aloittamaan omia asukasryhmiä. Asukkaat ovatkin perustaneet muun muassa elokuvatapahtumia järjestävän kerhon ja kaupunkiviljelyksen. Kemijärvellä yhteistyötä on tehty paljon kaupungin kanssa ja kansalaisraati on todettu toimivaksi tavaksi ottaa asukkaat mukaan kaupungin kehittämiseen. Vaasan Palosaarella taas on tehty paljon järjestöyhteistyötä ja testattu kehittämiskävely-menetelmää erilaisissa ympäristöissä.

 

Uusi paikallisuus -hanke päättyy vuoden 2015 lopussa. Keväällä hankkeessa keskitytään kuvaamaan hyviä käytänteitä kirjallisen muotoon ja valmistellaan koulutusmateriaalia. Onko setlementissänne kiinnostusta kuulla lisää tai saada koulutusta toimintamallien paikalliseen soveltamiseen?

 

Ota yhteyttä Pihla Ruuskaseen, ja katsotaan yhdessä miten voimme auttaa juuri teitä. pihla.ruuskanen(at)setlementti.fi

Uuden nuorisolain kommenttikierros

Uuden nuorisolain valmistelu etenee ja kesän aikana on mahdollista antaa kommentteja tämän hetkiseen luonnokseen, sen pykäliin ja perusteluihin. Aikaa kommentointiin on 5.8. asti. Mitä ajatuksia lakiluonnos herättää oman toimintanne näkökulmasta? Voit lähettää kommentteja ja kysymyksiä Liisa Ojalalle, liisa.ojala(at)setlementti.fi. Kommentit toimitetaan edelleen lakityöryhmälle.

 

Nuorisoalan järjestöjä lakityöryhmässä edustava Allianssin Olli Joensuu on tavattavissa myös Nuorisotyön neuvottelupäivillä elokuussa, missä kuulemme lain valmistelun sen hetkiset kuulumiset ja tilannekatsauksen.

 

Luonnos uuden nuorisolain järjestöjä koskevista pykälistä löytyy lapsi- ja nuorisotyön extranetistä uutiset-palstalta.

Tiedotteet

Setlementtiopistojen rakenneselvitykseen pyydetään kannanottoja opistojen hallituksilta

Keväällä 2014 suuri osa setlementtien ylläpitämien opistojen rehtoreita kokoontui pohtimaan opistoliikkeemme uudistamista. Silloin päätettiin laatia mahdollisimman pikaisesti selvitys siitä, millainen voisi olla setlementtiliikkeessä olevien 18 vapaan sivistystyön oppilaitoksen nykyistä tiiviimpi yhteistyörakenne.

 

Selvityksen tekivät Setlementti Toimelan opiston rehtori Minna Prunnila ja liittohallituksen jäsen Aaro Harju. Selvitykseen Setlementtiliitto sai opetus- ja kulttuuriministeriöstä erillisrahoituksen.

 

Setlementtiliiton hallitus käsitteli setlementtiopistojen kehittämisestä laaditun selvityksen ja lähetti sen lausuntokierrokselle opistosetlementteihin.

 

Liittohallitus pyytää, että selvitys käsitellään opistosetlementtien hallituksissa, ja että liittohallituksen esittämiin kysymyksiin vastataan 31.8.2015 mennessä. Pyydettäessä liittohallituksen edustaja voi tulla opiston hallituksen kokoukseen esittelemään selvityksen sisällön.

 

Setlementtiliitto on valmis sitoutumaan yhteiseen setlementtiopistojen kehittämisprosessiin sekä hakemaan rahoitusta valtakunnallisen opiston kehittämistyöhön.

 

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen 0400 961469 sekä selvityksen tekijät

Toimelan rehtori Minna Prunnila 050 3447830 ja liittohallituksen jäsen Aaro Harju 0400 411994

Yhdessä mukana -projektin Rovaniemen osaprojekti on päättynyt

Setlementtiliiton koordinoiman Yhdessä mukana -projektin Rovaniemen osaprojekti on päättynyt kesäkuun alussa. Projekti on toiminut Jokkakallion asumispalvelukeskuksessa, jossa Rovalan Setlementin toiminta jatkuu ennallaan.

 

Uusi osaprojekti käynnistyy syksyllä. Projektin kehittämistyö yhteistyössä paikallissetlementtien kanssa Helsingissä, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Parkanossa ja Savonlinnassa jatkuu ennallaan.

 

Rovaniemen osaprojektin päätyttyä Jaana Kupulisoja siirtyy Helsingin osaprojektin koordinaattoriksi Asta Koskisen hoitovapaan ajaksi. Jaana aloittaa Helsingissä 10.8. ja työskentelee Helsingin osaprojektissa Asta Koskisen hoitovapaan ajan. Ismo Pitkänen siirtyy 1.7. alkaen takasin Setlementtiliittoon Yhdessä mukana -projektin projektityöntekijäksi.

 

Lisätietoa:

Projektijohtaja Mona Särkelä-Kukko, Suomen Setlementtiliitto, p. 0503413258, mona.sarkela-kukko(at)setlementti.fi

Hyvinvointipalvelujen johtaja Tuija Saarelainen-Stark, Rovalan Setlementti, p. 0404873026, tuija.saarelainen-stark(at)rovala.fi

Kurikkalan Setlementti hakee kansalaisopiston rehtoria

Kurikkalan Setlementti järjestää kansalaisopistotoimintaa Kurikan kaupungin alueella. Opistotoiminta laajenee kuntaliitoksen myötä koskemaan myös nykyisen Jalasjärven kuntaa. Yhteensä alue tulee olemaan 22 000 asukkaan kaupunki. Kansalaisopiston valtioavusteisia opintotunteja on vuonna 2016 noin 14 000.

 

Haemme toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Kansalaisopiston rehtoria. Hakemukset 15.8. mennessä.

Lue lisää.

Harjulakodit hakee yhteisökoordinaattoria Lahteen

Harjulakodit ovat senioreille tarkoitettuja turvallisia ja viihtyisiä vuokra-asuntoja Lahdessa. Senioritalo Harjulan Ainola sijaitsee Möysän kaupunginosassa ja Senioritalot Harjulan Sirenius ja Harjulan Ukkopekka Asemantaustassa Rautatieaseman tuntumassa. Kiinteistö Oy Harjulakoti on yleishyödyllinen asunnontuottaja, jonka omistaa Lahden Harjulan Setlementtisäätiö.

 

Nykyisen työntekijän siirtyessä eläkkeelle, haemme Harjulakodeille kokoaikaiseen työsuhteeseen yhteisökoordinaattoria. Hakemukset 31.7.2015 mennessä.

Lue lisää.

Tulevat tapahtumat ja koulutukset

Avoimet setlementtiopinnot 2015, osa 2: Katse työniloon

Aika: 24.-25.9.2015
Paikka: Pikku-Syöte, Pudasjärvi
 
  • Työhyvinvoinnin perusteita.
  • Minä ry - itsensä johtaminen yhdistyksessä.
  • Työkaluja arkeen ja ajanhallintaan, yksilön ja yhteisön voimavarat.
  • Rauhaa ja rentoutumista luonnossa.
  •  

Toteuttaja: Vuolle-opisto

 

Ilmoittautumiset: perjantaihin 4.9. mennessä linkki.

 

Tutustu tarkempaan ohjelmaan tästä linkistä.

 

Avointen setlementtiopintojen muut osat on tältä vuodelta peruttu.

Tervetuloa juhlimaan HervantaEtkoille!

Aika: 28.8.2015 klo 18:00 - 20:30
Paikka: Hervanta, Cinolan elokuvateatteri, Lindforsinkatu 1-3 (Tampere)
 

Tervetuloa juhlimaan hervantalaista asukasaktiivisuutta, tutustumaan asukkaiden järjestämään toimintaan ja toisiin hervantalaisiin.

 

Uusi paikallisuus -hanke tuli Hervantaan syksyllä 2011. Näinä vuosina paljon on saatu aikaan. Se on myös hervantalaisten ansiota! Vuosiin mahtuu paljon yhteistyötä asukkaiden, yhdistysten ja Tampereen kaupungin kanssa.

 

Uusi paikallisuus hankkeena päättyy vuoden 2015 lopulla, mutta yhteisen toiminnan kipinät ovat saaneet tulta. Yhteisen toiminnan ja ihanan Hervannan kunniaksi järjestämme HervantaEtkot perjantaina 28.8. elokuvateatteri Cinolassa.


Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 16.8. mennessä: linkki.

Tervetuloa Sopu -hankkeen maksuttomaan seminaariin 30.10.2015 klo 9-16, Nuorten toimintakeskus Happeen

Seminaarissa esitellään uusia näkökulmia kunniakäsityksiin ja niiden vaikutuksiin eri sukupolvissa, erityisesti nuorten elämässä.


Mukana kansainvälisiä luennoitsijoita. Lisätietoja liitteessä.

 

Ilmoittaudu 16.10. mennessä: linkki.

 

Lisätietoja:

Adil Mohamed (16.7. saakka)
projektityöntekijä
Sopu/Kalliolan Nuoret ry

040 192 1095
adil.mohamed(at)kalliola.fi


Minna Tuovinen (10.8. alkaen)
Vastaava projektityöntekijä
SOPU/Kalliolan Nuoret ry
040 192 0815
minna.tuovinen(at)kalliola.fi

Nuorisotyön neuvottelupäivät 20.–21.8. Helsingissä

Aika: 20.-21.8.2015
Paikka: Helsinki
 

Tervetuloa Nuorisotyön neuvottelupäiville 20.-21.8. Helsinkiin. Päivät on suunnattu setlementtiliikkeen nuorisotyöntekijöille ja muille setlementtitoimijoille.

 

Nuorisotyön neuvottelupäivien tämän vuoden teemana on yhdenvertaisuus ja paikkana Hotelli Arthur Helsingissä Rautatieaseman kupeessa (os. Vuorikatu 19). Kaksipäiväisessä ohjelmassa on tarjolla aimo annos ajankohtaista ja kiinnostavaa asiaa yhdenvertaisuusteeman lisäksi muun muassa varainhankinnasta, setlementtien lapsi- ja nuorisotyön uusista tuulista sekä uudistuvasta nuorisolaista. Lisäksi luvassa on tietenkin myös rentoa yhdessäoloa sekä kuulumisten ja kokemusten vaihtoa.

 

Nuorisotyön neuvottelupäivien ensimmäinen päivä on yhteinen sukupuolisensitiivisen työn verkoston kanssa.

 

Nuorisotyön neuvottelupäivien ohjelma on maksuton. Majoitus- ja matkakulut sekä päivärahat ovat omakustanteisia. Hotelli Arthurista voit varata päivien ajaksi majoituksen alennettuun hintaan niin kauan kuin huoneita riittää (95 €/yhden hengen huone, 110 €/kahden hengen huone). Mainitse varauksen yhteydessä sana ”setlementti”.

 

Tilavarausten vahvistamiseksi toivomme ilmoittautumisia ennen kesälomia!

 

Lisätietoa: Liisa Ojala, 050 438 5510, liisa.ojala(at)setlementti.fi

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumiset tästä linkistä.

Yhteisöllinen vertaistoiminta seniori- ja vanhustyössä

Aika: 17.9.2015
Paikka: Hotelli Arthur, Helsinki
 

Kenelle: Kaikille, joita kiinnostaa positiivisen psykologian teoria ja menetelmien hyödyntäminen seniori- ja vanhustyössä.

 

Mahdollisuuksia osallistua seminaarin aamupäivän ohjelmaan videoneuvotteluyhteyksin myös muilta paikkakunnilta käsin voi selvittää projektityöntekijä Ismo Pitkäseltä, ismo.pitkanen(at)setlementti.fi.

 

Tutustu tarkempaan ohjelmaan tästä linkistä.

Valtakunnalliset setlementtipäivät

Aika: 26.-28.11.2015
Paikka: Vaasa
 

Valtakunnalliset setlementtipäivät pidetään Vaasassa 26.-28. marraskuuta 2015.

 

Perjantaina 27.11. Uusi paikallisuus -hankkeen (2011-2015) päätösseminaari, Paikka maailmassa – Setlementtiliike ja paikallisyhteisöjen murros. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja osallistuminen on maksuton.

 

Päivien ohjelma julkistetaan alkusyksystä 2015.

Setlementtiasunnot tiedottaa

Kipparintalo Helsingissä on valmistunut

Kipparintalo Helsingin Kalasatamassa, osoitteessa Arcturuksenkatu 6, on valmistunut, vastaanotettu ja asukkaat pääsevät muuttamaan omiin uusiin koteihinsa elokuun alussa. Talossa on 14 asuntoa ja ne on tarkoitettu kehitysvammaisille nuorille. Helsingin kaupunki on tehnyt asukasvalinnat ja tuettua asumista ylläpitävät kaupungin työntekijät aloittavat myös elokuun alussa. Nuoret odottavat kovasti muuttoa ensimmäiseen omaan kotiin ja sisustussuunnittelua mietitään.

Helsingin Jätkäsaareen nousee Sukupolvienkortteli

Helsingin Jätkäsaareen nousee Sukupolvienkortteli, osoitteeseen Länsisatamankatu 34. Kortteliin tulee Setlementtiasuntojen vuokra-asuntoja, Asuntosäätiön HITAS-asuntoja ja HOASin opiskelija-asuntoja, yhteensä 262 asuntoa.

 

Ainutlaatuinen monisukupolviasumisen malli yhdistää eri-ikäisiä asukkaita. Vuonna 2010 alkaneessa kehitystyössä ovat olleet mukana monialaisen yritysjoukon lisäksi Aalto-yliopisto, Tekes, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, ympäristöministeriö ja Helsingin kaupunki. Ideana oli keskittää kolmen talon yhteistiloja yhteen paikkaan, jolloin yhteistiloista saatiin isompia, parempia ja monipuolisempia. Korttelista löytyykin muun muassa asukastila yhteisökeittiöineen, kuntosali, talopesula ompelupisteineen ja monitoimitiloja. Kortteli on samalla kyläyhteisön paluu kaupunkiin. Ihmisten osaamiset, taidot ja intohimot yhdistyvät vapaa-ajan tekemisessä, harrastuksissa ja tapahtumissa. Lapset, nuoret, aikuiset, seniorit ja vanhukset elävät ja asuvat kaikki samassa korttelissa. Jätkäsaaren Sukupolvienkorttelissa yhteisöllisyys on yhteisiä tiloja, yhteinen piha, yhteistä tekemistä ja tapahtumia. Täällä voi elää omaa elämää, mutta kenenkään ei tarvitse olla yksin.

 

Korttelissa aloittaa talojen valmistuttua korttelivalmentaja, joka auttaa, tukee ja kannustaa asukkaita yhteisen tekemisen löytämisessä ja ylläpitämisessä. Korttelissa voidaan järjestää myös erilaisia tapahtumia, luentoja ja juhlia. Korttelivalmentajan toiminta aloitetaan 2-vuotisena kokeiluna ja toimintaa jatketaan, mikäli palvelu koetaan hyödylliseksi ja tarpeelliseksi.

 

Setlementtiasuntojen vuokra-asunnot kaiken ikäisille valmistuvat helmikuussa 2017. Taloon tulee 104 erikokoista asuntoa, pääasiassa kaksioita ja joitakin kolmioita sekä 15 erityistuettua yksiötä vaikeasti liikuntavammaisille asukkaille. Heidän palvelunsa järjestää Invalidiliiton Validia Asumispalvelut.

 

Hakuaika Setlementtiasuntojen vuokra-asuntoihin alkaa syksyllä 2016, mutta ennakkoon kiinnostuneeksi voi ilmoittautua osoitteessa info(at)setlementtiasunnot.fi tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 837 5300.

 

Lisätiedot Sukupolvienkorttelista www.sukupolvienkortteli.fi

Muutamia vapaita asuntoja tarjolla

Yhteisöllisissä vuokra-asunnoissamme kaiken ikäisille, myös opiskelijoille, on muutamia vapaita asuntoja Helsingissä, Espoossa, Hyvinkäällä ja Tampereella. Myös Hyvinkään asumisoikeustalossa on muutama vapaa asunto 55 vuotta täyttäneille. Hakemuksen voi tehdä nettisivuillamme www.setlementtiasunnot.fi tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, puh. 010 837 5300.

Setlementti-rock elokuussa

Alppikylässä rokataan torstaina 27.8. klo 15–19. Tervetuloa Setlementti-rockiin!

PDF-tiedostoSetlementtirock (546 kB)

Harjoittelijoita Setlementtiasunnoilla

Zoheir Haghighi, iranilais-ranskalainen PiP-harjoittelija (PiP=Pioneers into Practise), työskenteli Setlementtiasunnoilla kuukauden ajan ja teki harjoittelujakson aikana suunnitelman aurinkoenergian hyödyntämisestä taloilla. Suunnitelmaa hyödynnetään lähitulevaisuudessa.

 

Kiinteistösihteeriopiskelija, merkonomi Katja Hedenstam suorittaa Amiedun Kiinteistöpalvelujen työssäoppimisjakson 19.5.–2.9. Kiinteistösihteerin toimenkuva on laaja, joten Katja tulee olemaan asiakaspalvelussa, kiinteistönpidossa, taloilla, ja ehkä myös rakennuttamisessa. Ohjaajina toimivat Terhi Toppinen-Häyrinen ja Susanna Raunio.

 

Sosionomiopiskelija Katja Savolainen tulee tekemään opinnäytetyötä siitä, millaisia vaikutuksia yhteisökoordinaattorin työllä ja yhteisöllisyydellä on asukkaiden elämään. Opinnäytetyön kohderyhmänä ovat asumisoikeusasunnoissa asuvat 55+ -vuotiaat.

 

DIAK-opiskelija Taija Sairanen tekee aikuissosiaalityön harjoittelun Malmin Setlementtiasunnoilla ja Ormuslinnassa ajalla 11.8.–20.11. Taija ideoi asukkaille talojen välistä toimintaa taiteen ja kulttuurin parissa. Lähiohjaajina toimivat yhteisökoordinaattorit Maritta Raatikainen ja Juha Merikanto.  

Setlementtiasunnot ja Setlementtiasumisoikeus toivottavat iloista kesää!

Asiakaspalvelumme on avoinna koko kesän ajan. Ota yhteyttä puh. 010 837 5300 tai info(at)setlementtiasunnot.fi

Seuraava uutiskirje

Setlementtiliiton uutiskirje kertoo setlementtien sekä liiton ajankohtaisia kuulumisia ja tapahtumia setlementtikentälle.

 

Otamme mielellämme vastaan setlementtien uutisia Setlementtiliiton uutiskirjeeseen. Uutiskirjeen materiaalit voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen kirsi.lohtander(at)setlementti.fi.

 

Seuraava uutiskirje ilmestyy elokuussa. Elokuun uutiskirjeen aineiston viimeinen lähetyspäivä on 20.8.2015.

 

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää toivottaa,

Setlementtiliiton väki