Hima & Strada

Kaupungin katu-uskottavimmat kierrokset

 

Hima & Strada tuottaa kiehtovilla kaupunkikierroksilla uudenlaisia elämyksiä. Kierroksien suunnittelijoina ja oppaina toimivat ihmiset, jotka ovat kokeneet asunnottomuutta. Kaupunkikierrokset paljastavat kaupungin ainutlaatuisen luonteen. Niille osallistuva pääsee paikkoihin, joihin voi liittyä esimerkiksi erityinen merkitys, mehevä tarina tai mieleen painunut tapahtuma. Kierroksilla voi ihmetellä kaupunkikuvan omituisia yksityiskohtia tai vaikka katutaidetta.

 

Oppaat ottavat kadut haltuun käyttäen luovuuttaan, osaamistaan ja asunnottomuuskokemuksen tuomaa asiantuntijuutta. Lisäksi kierroksien suunnitteluun on avuksi valmennusta ja tukea.

 

Asunnottomat ihmiset ovat osa kaupunkitilaa ja asunnottomuus todellinen ongelma. Haluamme muistuttaa, että koti on jokaisen perusihmisoikeus, jonka toteutumisesta meillä on yhteinen vastuu. Siksi jokaiseen kierrokseen kuuluu olennaisena osana myös asunnottomuuden käsittely.

 

Kuka tahansa on tervetullut katujen kehäkettujen opastamille kierroksille. Mukaan kutsutaan myös aina päättäjiä ja toimittajia. Kierroksista saatavat tuotot menevät tietysti oppaille itselleen.

 

Hima & Stradan toiminnassa vaikean ja ennakkoluulojen kuormittaman elämänvaiheen voi kääntää voimaksi. Asunnottomuus on tuonut sellaista tietoa ja kokemusta, josta syntyy meille tärkeä asiantuntijuus. Oppaat saavat kierroksista tuloja ja tavoitteenamme on luoda toiminnasta pysyvää. Tähtäimessä on yritys, jossa on työpaikkoja asunnottomuutta kokeneille. Helsingissä kokeiluna starttaavassa toiminnassa tärkeintä on pienentää riskiä asunnottomuuden uusiutumiseen.

 

 

Tule mukaan tekemään Suomen ensimmäisiä katu-uskottavia kaupunkikierroksia!

 

Onko sinulla kokemusta asunnottomuudesta? Sopiiko toiminta elämäntilanteeseesi? Kelpaisiko mieletön seura ja uuden oppiminen? Nyt etsimämme henkilöt ovat mielellään joko tuetussa asumisessa tai asuvat itsenäisesti. Tänä vuonna mukaan mahtuu 10 henkilöä. Valmennus opastoimintaan käynnistyy syksyllä 2018, mutta kannattaa ehdottomasti ottaa heti yhteyttä.

 

Ja hei sinä, markkinoinnin, viestinnän, vuorovaikutustaitojen tai urbaanin kulttuurin kova osaaja, tule vapaaehtoiseksi opasvalmennukseen! Tarjolla on lyhytkestoisia tehtäviä ammattilaisille huikeassa porukassa!

 

 

Haluamme kuulla sinusta! Viestitä tai soita:

 

pauliina.liukkonen(at)setlementti.fi

050 4532653

himastrada.fi

facebook.com/himastrada

twitter.com/himastrada

instagram.com/hima_strada

 

Hima & Stradan taustalla ovat Suomen Setlementtiliitto, Vailla Vakinaista Asuntoa ry, Kriminaalihuollon tukisäätiö ja Kalliolan Setlementti.