Mistä on kyse?

Setlementtityötä tehdään noin 50 paikkakunnalla noin 5 000 työntekijän ja parintuhannen vapaaehtoisen voimin. Vuoden 2015 aikana setlementtitoiminta tavoitti yli 140 000 henkeä (kirjattuja kävijöitä). Setlementtityön merkitys ihmisten arjen hyvinvoinnin edistämisessä on merkittävä. Miten toimintaan osallistuvat kokevat setlementtityön? Mikä merkitys toiminnalla on? Millaisia setlementtiliikkeen tasoisia vaikutuksia toiminnallamme on ihmisten hyvinvoinnin ja osallisuuden näkökulmasta? Muun muassa näihin kysymyksiin etsimme vastausta Setlementtiliiton kehittämistiimissä.

 

Setlementtiliiton kehittämisen ja vaikuttavuuden kokonaisuus on jäsenpalvelua, jonka tarkoituksena on vahvistaa liikkeen kehittämis- ja arviointikäytäntöjä ja kehittää menetelmiä setlementtityön vaikuttavuuden todentamiseen. Strategiakaudella 2016–2018 keskitymme todentamaan setlementtityön toiminnan tuloksia ja vaikutuksia. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa olemassa olevien seuranta- ja arviointikäytäntöjen, arvioivan työotteen sekä yhteiskehittämisen ja osaamisen jakamisen vahvistamista setlementtitoimijoiden kesken.


Syksyllä 2016 käynnistettiin kaksi setlementtien yhteistä kehittämisverkostoa, joista toinen keskittyy arvioivan työotteen vahvistamiseen ja toinen sosiaalisen arvioinnin kehittämiseen ja vaikuttavuuden todentamiseen.

 

Lisätiedot:

Mona Särkelä-Kukko

Toimialajohtaja
mona.sarkela-kukko(at)setlementti.fi

050 341 3258