Espoon Tyttöjen Talo

Espoon Tyttöjen Talo avasi ovensa helmikuussa 2014. Kalliolan Nuoret ry koordinoi ja Espoon kaupungin nuorisopalvelut rahoittaa toimintaa, mutta yhteistyötä tehdään muidenkin kaupungin toimijoiden kuten sosiaali- ja terveyspalveluiden ja opetustoimen sekä kolmannen sektorin kanssa. Erilaisilla lahjoituksilla on myös merkittävä rooli toiminnan toteuttamisessa.

 

Talolle ovat tervetulleita kaikki 10–28-vuotiaat tytöt ja nuoret naiset sekä tytöiksi itsensä kokevat nuoret. Talolla voi viettää vapaa-aikaa sohvalla lueskellen, muiden tyttöjen tai naisten kanssa ajatuksia vaihtaen, osallistumalla erilaisiin ryhmiin ja harrastuksiin tai keskustelemalla luottamuksellisesti aikuisen kanssa. Toiminta-ajatuksenamme on tarjota turvallinen, viihtyisä ja toiminnallinen paikka, jossa jokaisella tytöllä ja nuorella naisella on mahdollisuus tulla kohdatuksi omana itsenään. Tuemme jokaisen tytön ainutlaatuista kasvua omannäköiseksi naiseksi vastaamalla nuorten elämäntilanteiden ja kasvuympäristön luomiin haasteisiin ammattitaitoisesti. Suurin osa toiminnastamme on tytöille maksutonta. Tilamme sijaitsevat Ruusutorpan koulun yhteydessä Leppävaarassa ja ovat esteettömät.

 

Toimintamuotojamme ovat avoimet illat, harrastus- ja keskusteluryhmät, yksilötapaamiset, seksuaalineuvonta ja -kasvatus sekä nuoret äidit -toiminta. Järjestämme myös tapahtumia, retkiä ja leirejä. Avoimet illat ovat tytöille ja nuorille naisille tarkoitettuja vapaamuotoisia kohtaamishetkiä. Iltapäivän ja illan aikana voi pelata lautapelejä, lueskella lehtiä ja kirjoja, pistäytyä netissä, tehdä käsitöitä, nauttia höyryävää teetä sekä kohdata muita tyttöjä, vapaaehtoisia aikuisia sekä työntekijöitä. Meillä on myös kahvila, josta voi ostaa käteisellä pientä välipalaa kuten hedelmiä, mehua ja nuudeleita. Talolla kohtaa työntekijöiden lisäksi vapaaehtoisia aikuisia eli isosiskoja sekä opiskelijoita.

 

Ruusutorpan koulu
Leppävaarankatu 24 D 2, 3 krs.
02600 Espoo

espoontyttojentalo(at)espoontyttojentalo.fi

www.espoontyttojentalo.fi