Rovaniemen Tyttöjen Talo

Kuvat © Rovalan Nuoret ry

Rovaniemen Tyttöjen Talo avasi ovensa 3.10.2013. Talollamme on yhdessä tekemisen ja ystävyyden henki. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki 12-28 –vuotiaat tytöt ja nuoret naiset sekä tyttöyttä ja naiseutta pohtivat. Talolla voi viettää vapaa-aikaa, kokeilla itseä kiinnostavia asioita ja harrastaa yksin tai yhdessä. Mieltä painavista asioista voi keskustella aikuisen kanssa luottamuksellisesti kahden kesken.

 

Toiminnasta vastaavat kaksi työntekijää, heidän lisäkseen Tyttöjen Talon arjessa on mukana vapaaehtoisia Isosiskoja turvallisina aikuisina ja esimerkkeinä erilaisista tavoista kasvaa naisena omaksi itsekseen. Tyttöjen Talolla tehtävässä sukupuolisensitiivisessä sosiaalisessa nuorisotyössä tärkeää on stereotypioista ja ennakkoluuloista vapaan aidon kohtaamisen mahdollistaminen. Nuori tarvitsee omana itsenään kuulluksi ja nähdyksi tulemisen tunnetta kasvunsa tueksi.

 

Talolla järjestetään avointa toimintaa tiistaisin (Teehetki) ja torstaisin (Toivetorstai), sekä suljettuja vuorovaikutteisia ryhmiä. Muita toimintamuotoja ovat yksilöohjaus, teemalliset tapahtumat, toiminnalliset tutustumiset ja yhteisövierailut. Rovaniemen Tyttöjen Talon taustaorganisaatio on Rovalan Nuoret ry. Toimintamme päärahoittajat vuosina 2013–2016 ovat Raha-automaattiyhdistys ja Rovaniemen kaupunki.

 

 

Rovaniemen Tyttöjen Talon kodinomaiset tilat löydät Rovaniemen keskustan tuntumasta Kansankatu 9:n ensimmäisestä kerroksesta. Arkkitehti Toivo Salervo on suunnitellut rakennuksen Rovaniemen kauppalan kansakoulun opettajien asuintaloksi vuonna 1926.

 

 

 

 

 

Yhteystiedot:

Rovaniemen Tyttöjen Talo®
Kansankatu 9, 1.krs
96100 Rovaniemi
puh. 0400 372 603
info@neiot.fi
www.neiot.fi