Asumisen palvelut

Joukko asukkaita istuu sohvalla kahvikupit kädessä ja kuuntelee toisen asukkaan kertomaa hauskaa juttua.

 

Setlementtiliikkeen asumispalvelut tarjoavat koteja erilaisille ihmisille elämän eri vaiheisiin. Erityispiirteenä asuintaloissamme ovat yhteisöllisyys, tukipalvelut ja yhteisökoordinaattorit.

 

Asumispalvelumme on suunnattu nuorille, vammaisille, päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, senioreille sekä muille setlementtien ja Setlementtiliiton yhtiöiden vuokra-asuntojen asukkaille. Esimerkiksi sosiaalinen isännöinti, tuettu asuminen ja yhteisölliset asumismuodot kannustavat asukkaitamme itsenäisyyteen ja tarjoavat turvallisen elämänpiirin, jossa on mahdollisuus asukastoimintaan ja virikkeelliseen elämään.

 

Setlementit tuottavat kuntouttavaa asumispalvelua ja ympärivuorokautisia asumis- ja hoivapalveluja eri asiakasryhmille. Uusia toimintamalleja kehitetään muun muassa nuorten tyttöjen ja poikien yhteisöllisessä tukiasumisessa sukupuolisensitiivisellä työotteella. Joensuussa on kehitetty toimintamuotoja asumisen arkitaitojen ja elämänhallinnan tueksi maahanmuuttajille STEA:n kohdennetulla tuella.

 

Setlementtiliitto ja yhtiöt

 

Setlementtiliitto on pääomistajana kahdessa yhteiskunnallisessa osakeyhtiössä. Setlementtiasunnot Oy tuottaa vuokra-asuntoja ja sen tytäryhtiö Setlementtiasumisoikeus Oy tarjoaa asumisoikeusasuntoja yli 55-vuotiaille.

 

Vuonna 2000 perustetulla Setlementtiasunnot Oy:llä on 12 vuokrataloa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Hyvinkäällä ja Tampereella. Vuonna 2017-2018 uusia vuokrataloja valmistuu Helsingin Jätkäsaareen, Kruunuvuorenrantaan, Joensuuhun ja Turkuun. Setlementtiasunnot Oy:n tytäryhtiö Setlementtiasumisoikeus Oy:n asunnot on tarkoitettu 55 vuotta täyttäneille asukkaille ja senioriasumisoikeustaloja on yhteensä kahdeksan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Hyvinkäällä ja Kuopiossa. Yhteensä 1500:ssa vuokra- ja asumisoikeusasunnoissa asuu lähes 2000 asukasta. Setlementtiasuntojen asuintaloissa kehitetään setlementtiasumista yhteisökoordinaattoritoimintamallin keinoin.

 

Asumisen palvelut

Anu Haapanen

puh. 040 820 8758

anu.haapanen(at)setlementti.fi